Συνάντηση Ε. Κουντουρά – Γ. Καραμέρου για «άνοιγμα» του τουρισμού στη Βόρεια Αθήνα
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Ε. Κουντουρά – Γ. Καραμέρου για «άνοιγμα» του τουρισμού στη Βόρεια Αθήνα

Ο σχεδιασμός για ένα δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Βόρειας Αθήνας συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με τον αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, και την πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) – διαχειριστή του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού, Άννα-Μαρία Γιάντση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Κωνσταντίνος Τσέγας.

Όπως ενημερώνει μέσω ανακοίνωσής της η αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα, ο ανωτέρω σχεδιασμός συζητήθηκε «μετά και τα θετικά πρώτα βήματα του Συνεργατικού Σχήματος “Discover North Athens” στην κινεζική αγορά».

Η υπουργός ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική, και ειδικότερα για τον σχεδιασμό και την προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Αττική, με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, και έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Τόνισε ότι το Υπουργείο ενθαρρύνει και στηρίζει βιώσιμες δράσεις και οργανωμένες προσπάθειες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην τουριστική ανάπτυξη.

Η κα Γιάντση, από πλευράς της,  παρουσίασε τα εξαιρετικά φυσικά χαρακτηριστικά του Δασοκτήματος Συγγρού και τη συμβολή του ιδρύματος στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Ενημέρωσε, ακόμη, για την προσπάθεια να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος  πόλος έλξης επισκεπτών για το Μαρούσι και την Κηφισιά, που αποτελούν ιστορικούς οικισμούς της Αττικής. Σημείωσε, επίσης, ότι το ίδρυμα εντάχτηκε στον Συνεργατικό Σχηματισμό «Discover North Athens» και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε για το «Discover North Athens», που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, και έχει όπως ανέφερε ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της χωρικής ενότητας προς όφελος δημοτών φορέων και επιχειρήσεων. Τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει σημαντικές υποδομές και δυνατότητες, όπως το Πεντελικό όρος, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Δασόκτημα Συγγρού, το Κέντρο Κεραμιστών, το Μουσείο Τσαρούχη, σημαντικούς χώρους τέχνης και πολιτισμού, ιδιαίτερα ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, που μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω του εγχειρήματος «Πολιτισμός, τουρισμός και βιώσιμη επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Η κα Κουντουρά και ο κ. Τσέγας χαιρέτισαν την ανάληψη των πρωτοβουλιών αυτών και εξέφρασαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πρόθεσή τους για στενή συνεργασία και κυρίως για άμεσες προωθητικές κινήσεις μέσω των τουριστικών πρακτόρων – μελών του συνεργατικού σχηματισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet