Συνάντηση Καμίνη – Σγουρού για την Αθήνα και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Καμίνη – Σγουρού για την Αθήνα και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης

Επίσκεψη στον Δήμο της Αθήνας για να ευχηθεί στον Γιώργο Καμίνη καλή επιτυχία στη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά και προκειμένου να συζητήσουν για θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και για τις προοπτικές και τα προβλήματα του Δήμου της Αθήνας πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αθήνας σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα οι δύο άνδρες συμφώνησαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γ. Σγουρού, ότι «το εγχείρημα της κυβέρνησης να καπελώσει την Αυτοδιοίκηση συστήνοντας μία ανώνυμη εταιρεία για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, αντί να στηρίξει έμπρακτα τις αυτοδιοικητικές αρχές, είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, αντιβαίνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και αποτελεί απόδειξη της έλλειψης σεβασμού προς την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία των αυτοδιοικητικών θεσμών».

Ακόμη συζήτησαν και επανέλαβαν την κοινή στάση τους ως προς το Πεδίο του Άρεως, ότι, δηλαδή, πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου, με την παράλληλη μεταφορά πόρων προς τον Δήμο, ενώ ο κ. Σγουρός επανέλαβε την πρόθεσή του η Περιφέρεια να συμβάλλει στην αναμόρφωση της Βαρβακείου Αγοράς και του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «ο Δήμος της Αθήνας κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Καμίνη, παρά την αδιαφορία και τις τρικλοποδιές της κεντρικής διοίκησης έκανε άλματα προόδου», ότι «αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη προς την όποια επόμενη διοίκηση» και πρόσθεσε ότι κατά το διάστημα της κοινής τους θητείας είχαν άριστη συνεργασία.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet