Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη και Φ. Βρύνα για την προώθηση της ισότητας των φύλων
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη και Φ. Βρύνα για την προώθηση της ισότητας των φύλων

Συνάντηση της επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειακής Συμβούλου Βόρειου Τομέα Αττικής κα. Φωτεινή Βρύνα, με την Υφυπουργό Εσωτερικών κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη,

Με την υφ. Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε η  επικεφαλής του γραφείου Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ, Φ. Βρύνα

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η  επικεφαλής του γραφείου Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, Φωτεινή Βρύνα, με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παρουσία της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα.

Η συζήτησε εστιάστηκε:

  • Στη σύσταση και λειτουργία γραφείου Ισότητας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με σκοπό την προαγωγή της ίσης εκπροσώπησης ανδρών και γυναικών στους θεσμούς της δημοκρατίας, με τελικό στόχο την προώθηση και εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.
  • Στην αναδιαμόρφωση και ανασύσταση των Επιτροπών Ισότητας στις Περιφέρειες, με σκοπό την αρτιότερη λειτουργία και αποτελεσματικότητά τους.
  • Στην ποσόστωση υποψηφίων κατά φύλο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet