Συνάντηση Ρ. Δούρου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Ρ. Δούρου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) είχε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσία και του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά. Στη συζήτηση, όπου παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, τέθηκε σειρά θεμάτων σχετικά με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αττικής αναφορικά με την εκπαίδευση και την εξέταση των υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλων χώρων και διαμόρφωσης πιστών εκπαίδευσης και εξέτασης για τους υποψήφιους οδηγούς, με την επισήμανση ότι οι υποψήφιοι οδηγοί παρά την προσπάθεια της Ομοσπονδίας σε περίπτωση ατυχήματος, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και της εξέτασης, δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Τέθηκε επίσης το πάγιο αίτημα σύστασης ειδικού σώματος εξεταστών, με την κατάλληλη κατάρτιση ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος που εξετάζουν, ώστε να αποφευχθούν οι διαφορετικές ερμηνείες της νομοθεσίας και οι διαφωνίες μεταξύ των εξεταστών και των εκπαιδευτών, γεγονός που θα συμβάλλει υπέρ της αντικειμενικότητας του αποτελέσματος των εξετάσεων, που σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πρέπει να πραγματοποιούνται πρωινές ώρες.

Τέθηκε επίσης το θέμα της υπερβολικής καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών οδηγών αναφορικά με το δίπλωμα οδήγησης. Η Ομοσπονδία εισηγήθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τη σύσταση άτυπης ομάδας, αποτελούμενης από εκπροσώπους του κλάδου των τοπικών σωματείων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, με στόχο την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε προβλήματος δημιουργηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αττικής.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τα σωματεία της Αττικής για την αντιμετώπιση των οποιονδήποτε προβλημάτων μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet