Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo της Ν. Κορέας
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo της Ν. Κορέας

Τον κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo της Ν. Κορέας, Kim Yung-Rok, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο πρέσβης της Ν. Κορέας στην Ελλάδα, Soosuk Lim, μέλη της Κορεάτικης αντιπροσωπείας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Kim Yung-Rok ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη θερμή υποδοχή και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα, μία χώρα με βαριά ιστορία και πολιτισμό που είχα την τύχη να διδαχθώ στα σχολικά μου χρόνια. Οι δύο χώρες και οι δύο λαοί συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης και αυτό αποτελεί μία ισχυρή βάση για να αναπτύξουμε μία γόνιμη συνεργασία σε διάφορους τομείς» επισήμανε.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία να υποδέχεται στην Ελλάδα τον κυβερνήτη μίας πολύ ισχυρής Περιφέρειας της Ν. Κορέας, μίας χώρας τεχνολογικά προηγμένης, με σύγχρονο πρόσωπο, όπως ανέφερε, και επισήμανε ότι «σήμερα επικυρώθηκε η κοινή βούληση να δρομολογηθεί μία εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών».

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική συνεργειών σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης στους τομείς: Θεματικού Τουρισμού, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Ναυτιλίας μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας, Ενέργειας και Εκπαίδευσης σε ζητήματα Τεχνολογίας και Υγείας. Επιπρόσθετα εξετάστηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο Περιφερειών. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Kim Yung-Rok προσκάλεσε τον κ. Πατούλη στη Ν. Κορέα, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος συντονισμός για τη συνεργασία τους.

Με αφορμή τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα στην Περιφέρεια Αττικής έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας. Με τον κυβερνήτης μίας από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες της Ν. Κορέας συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση σε θέματα τεχνολογίας. Θα επενδύσουμε σε αυτοδιοικητικές συνέργειες με τη Ν. Κορέα και θα δρομολογήσουμε από κοινού παρεμβάσεις, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο της χώρας σε τεχνολογικό επίπεδο και από την πλευρά μας, μεταλαμπαδεύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία μας, ο τουρισμός. Προτεραιότητά μας να γίνει η Αττική περιφέρεια-πρότυπο, με ανθρώπινο πρόσωπο για τους πολίτες της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet