Συναντήσεις περιφερειάρχη Αττικής για τη διεκδίκηση της έδρας του EMA
Περιφέρεια Αττικής

Συναντήσεις περιφερειάρχη Αττικής για τη διεκδίκηση της έδρας του EMA

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων ενόψει της μετεγκατάστασης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA), στην οποία μετέχει και η χώρα μας, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 συνάντηση με τον πρέσβη του Βελγίου, Luc Liebaut.

Η περιφερειάρχης, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Διεκδίκησης της έδρας του ΕΜΑ από την Ελλάδα, είχε συναντηθεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου με την Ιρλανδή υπουργό Προώθησης της Υγείας, Marcella Corcoran Kennedy. Κατά τη συνάντηση, η ιρλανδική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την υπουργό παρουσίασε τα επιχειρήματα της ιρλανδικής υποψηφιότητας και παράλληλα οι δύο πλευρές είχαν ανταλλαγή απόψεων ως προς την υποψηφιότητα της Αθήνας για την έδρα του εν λόγω Οργανισμού.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής, η ελληνική υποψηφιότητα προετοιμάζεται συντονισμένα από το σύνολο των καθ΄ ύλην αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών, προκειμένου να παρουσιασθεί εντός της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων, την 31η Ιουλίου 2017. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε επίπεδο Ε.Ε. εντός του φθινοπώρου. Η διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι απόρροια της επικείμενης αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet