Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Όλοι στον δρόμο στις 23 Ιουνίου
Περιφέρεια Αττικής

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Όλοι στον δρόμο στις 23 Ιουνίου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κατέβουν στον δρόμο και να αποτρέψουν “ένα ακόμη μνημόνιο” εις βάρος των εργαζομένων απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Ονόμοιας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Η νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή το νέο μνημόνιο,  αντί για την ελπίδα όπως έταζε προεκλογικά, στην πραγματικότητα έρχεται να βάλει και νέα λεπίδα στους λαιμούς των εργαζομένων.

Όλο αυτό το διάστημα οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονταν. Και πράγματι διαπραγματεύονταν σκληρά. Όμως όχι για τους εργαζομένους και τον λαό. Από τη συμφωνία αποδεικνύεται ότι στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, δηλαδή αυτούς που ονόμαζε σε όλη τη προεκλογική περίοδο τοκογλύφους, δεν ήταν και δε είναι οι αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ουδέποτε στο τραπέζι δεν μπήκε το θέμα της αύξησης των μισθών μας.

Ουδέποτε στο τραπέζι δεν κουβέντιασαν μέτρα προκειμένου να επανέλθουν οι μισθοί μας και οι συντάξεις στην προ κρίσης εποχής.

Αντιθέτως, το μόνο που κουβέντιαζαν ήταν το πώς θα λεηλατήσουν παραπέρα το εισόδημα μας και το πώς θα καταπατήσουν κατακτήσεις και δικαιώματα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στην ενιαία επίθεση της κυβέρνησης και των θεσμών η πλειοψηφία των δημάρχων βρέθηκε αρωγός τους, σύμμαχός τους. Υιοθέτησαν το σύνολο των αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, μετατρέποντας τους δήμους σε επιχειρήσεις με κέρδη και ζημιές. 

Αρκετά τους ανεχτήκαμε, όχι άλλη αναμονή, σπάμε τις αυταπάτες που συνειδητά καλλιεργούσαν. Απαιτούμε να ζήσουμε και εμείς μια αξιοπρεπή ζωή. Έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε καλύτερες συνθήκες στα παιδιά μας.

  • Λέμε όχι στη νέα αύξηση  των συντελεστών του ΦΠΑ, δηλαδή στην παραπέρα λεηλασία του εισοδήματός μας, που θα επιφέρει μειώσεις στους μισθούς.
  • Λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, που σήμερα τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
  • Λέμε όχι στην παραπέρα σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι/σσες Σήμερα του οργανωμένου αγώνα, της αντεπίθεσης, του ξεσηκωμού, ήρθε η στιγμή να ανασυνταχτούμε για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

  • Απαιτούμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε για όλους ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της προ κρίσης εποχής.
  • Απαιτούμε τη κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν την εργασία. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ και ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που εμπορευματοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες.  

Αρκετά ματώσαμε

Αρκετά πληρώσαμε

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ,  στην Ομόνοια, στις 6.00μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet