Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ: Στο πλευρό των συμβασιούχων
Περιφέρεια Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ: Στο πλευρό των συμβασιούχων

Στο πλευρό των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο επισημαίνει τα ακόλουθα:

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, όπου συζητήθηκε το θέμα των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που δυστυχώς μετά την απώλεια των ασφαλιστικών μέτρων, τελούν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας τονίζουμε τα εξής:

Η παράταξή μας ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων και στο δικαίωμά τους στην εργασία ανεξαρτήτως κομμάτων, χρωμάτων και «πιστεύω».

  1. Για τον λόγο αυτό πάντοτε ο πρόεδρος του Σωματείου μας Γιώργος Ζαχαρόπουλος παρευρίσκονταν αδιάλειπτα στο πλευρό τους, σε κάθε αγώνα, σε κάθε δικαστήριο, σε κάθε συζήτηση, καταθέτοντας ενόρκως περί της αναγκαιότητας παραμονής τους για τη διασφάλιση της εργασίας τους. Όχι σαν κάποιους άλλους συνδικαλιστές καπηλευτές του πόνου και της αγωνίας των εργαζομένων.
  2. Γι’ αυτούς, και όχι μόνο, τους αγώνες οι συνάδελφοι μας έχουν τιμήσει σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, εμπιστοσύνη που ανταποδίδουμε καθημερινά με έργα και όχι με λόγια.
  3. Θυμίζουμε ότι κάπως έτσι πετύχαμε την αναγνώριση 140 συναδέλφων ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γεγονός που ισχυροποίησε τον φορέα μας με εργατικό δυναμικό που τόσο είχε ανάγκη.
  4. Το ίδιο κάναμε και στην περίπτωση των 6 συναδέλφων δίνοντας στο πλευρό τους τη δικαστική μάχη για την αναγνώριση του μόνιμου έννομου δεσμού τους με τον Σύνδεσμο.
  5. Δυστυχώς δεν έπραξε το ίδιο και η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ που αρνήθηκε δια της Εκτελεστικής Επιτροπής να αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες γεγονός που σαφώς επηρέασε την εξέλιξη του δικαστικού αγώνα, αφού οι ελπίδες όπως είναι γνωστό εκμηδενίζονται όταν η διοίκηση δεν συνομολογεί στα Δικαστήρια.
  6. Παρόλα αυτά η παράταξη του κ. Μνηματίδη (του ευκαιριακού συνδικαλιστή!!!), φορώντας μυωπικά γυαλιά επέλεξε αντί να ψέξει τη διοίκηση γι’ αυτή τη συμπεριφορά, να επιτεθεί σε μας που ζητήσαμε τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση των εργαζομένων σε περίπτωση δίμηνης απασχόλησής τους για να μην υπάρξουν προβλήματα στις πληρωμές τους.
  7. Ξεκαθαρίζουμε μια και καλή στους συνδικαλιστές της εργοδοσίας και στους ανήθικους εμπόρους της ελπίδας των εργαζομένων ότι εμείς έχουμε μάθει να λύνουμε προβλήματα και όχι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.
  8. Εμείς είμαστε εδώ 23 χρόνια για να βοηθήσουμε τους εργαζομένους. Δεν ανακαλύψαμε τον συνδικαλισμό στο παρά ένα από τη σύνταξη για να εξυπηρετήσουμε μικροκομματικά συμφέροντα ή για να ξεπληρώσουμε γραμμάτια
  9. Δεν διατρανώναμε την αντίθεσή μας με τους εργολάβους και τους βάζαμε στον ΧΥΤΑ από την πίσω πόρτα, κάτι που γίνεται τώρα στο ΣΜΑ με αναθέσεις σε συμβούλους και με αύξηση του κόστους του ιδιώτη που συντηρεί το Σταθμό Μεταφόρτωσης, τον οποίο ο ευκαιριακός συνδικαλιστής θα έδιωχνε, ούτε ξεχνά κανείς ότι επί θητείας του στον ΧΥΤΑ συνάδελφοι έτρεχαν στα δικαστήρια να αθωωθούν και κάποιοι εξ αυτών εξαιτίας του τέθηκαν εκτός υπηρεσίας.
  10. Δεν χρησιμοποιήσαμε τις θέσεις μας για να ασκήσουμε πειθαρχικές διώξεις σε υφισταμένους ή για να μοιράσουμε υπερωρίες κατά το δοκούν με την ανοχή και τη συνενοχή της διοίκησης, ούτε να μετακινούμε συνάδέλφους που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις  για να τους αποσπάσουμε  την ψήφο. Αλήθεια για τις εκατοντάδες μετακινήσεις του προσωπικού οι ανήθικοι έμποροι της ελπίδας δεν βρήκαν το κουράγιο να διαμαρτυρηθούν. Το να κουνούν λοιπόν το δάκτυλο οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ…….

Ντροπή λοιπόν στους εμπνευστές, στους συγγραφείς και στους διακινητές της ανακοίνωσης της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ», που άλλωστε ήξεραν πως η διοίκηση εάν ήθελε είχε την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το θέμα με τα δίμηνα.

Δηλώνουμε χωρίς περιστροφές ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ζητάμε από την πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ να επανέλθουν στις εργασίες τους άμεσα οι έξι συνάδελφοι μας.

Ζητάμε να καταβληθούν σε όλους τους ΙΔΑΧ το σύνολο των αναδρομικών που δικαιούνται το οποίο δεν έχει καταβληθεί. Δεν μπορεί να συζητάμε για παραγραφές αναδρομικών και να οδηγούνται οι εργαζόμενοι σε αγωγές, όταν την ευθύνη για την καθυστερήσει αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους την έχει η διοίκηση.

Ζητάμε την άμεση τακτοποίηση των έντεκα συναδέλφων που μέχρι σήμερα δεν έχουν τακτοποιηθεί.

Ζητάμε να σταματήσει ο καταιγισμός των εκατοντάδων μετακινήσεων που πρώτη φορά συμβαίνει στον φορέα μας και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στα πρότερα καθήκοντά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet