Σύσκεψη εργασίας για το αποχετευτικό δίκτυο του Θριασίου Πεδίου
Περιφέρεια Αττικής

Σύσκεψη εργασίας για το αποχετευτικό δίκτυο του Θριασίου Πεδίου

Σύσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Θριασίου Πεδίου, με αντικείμενο την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αν. υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σωκράτη Φάμελλου.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, με τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΥΔΑΠ και των Δήμων, υπό την απειλή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για ένα έργο το οποίο έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει από το 1998, πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες συνδέσεις στο τριτοβάθμιο δίκτυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αρχικού προστίμου, ωστόσο πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις νέες συνδέσεις του αποχετευτικού δικτύου, με το σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, ώστε να επιτύχουμε τον μηδενισμό του προστίμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι το ποσοστό εξυπηρέτησης των περιοχών όσον αφορά στην αποχέτευση και στην επεξεργασία, μέχρι το τέλος της χρονιάς, πρέπει να υπερβαίνει το 90%. Επίσης, σημείωσε ότι σημαντικό κίνητρο για τους πολίτες αποτελούν τα προγράμματα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ, έτσι ώστε να υπάρχει επιδότηση του κόστους σύνδεσης, το οποίο, με άτοκο δάνειο, θα αποπληρώνεται σε έξι χρόνια και με ταυτόχρονη αναστολή εφαρμογής του τέλους αποχέτευσης, το οποίο θα ισχύσει και για το 2018, ως κίνητρο για να επισπευστούν οι συνδέσεις.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλης Καπετάνιος, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Κων/νος Παπαδόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Ιωάννης Μπενίσης, ο γενικός διευθυντής Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Ιωάννης Βασιλείου και οι δήμαρχοι Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας & Ερυθρών, Ευστάθιος Ραγκούσης.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι έως το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της διασύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου με το σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet