Τα προβλήματα των κινητικά αναπήρων άκουσε η Ρένα Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Τα προβλήματα των κινητικά αναπήρων άκουσε η Ρένα Δούρου

Την Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) επισκέφτηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, την αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα ΑΜΕΑ, Βιβή Τσαβαλιά. Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ, παραβρέθηκαν οι Μαριλή Χριστοφή και ο Κωνσταντίνος Γαργάλης.

Η περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που απασχολούν την κινητική αναπηρία από την  Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΟΚΑ και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Μιχ. Κορωναίο, τον αντιπρόεδρο Γ. Κοτζιά, τον γ.γ. Γερ. Χαράλαμπο, την αναπληρώτρια γ.γ. Αθ. Κατσιμαλή, την ταμία Δημ. Χριστάκη, τον οργανωτικό γραμματέα, Δαμ. Θεοφάνη και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Κορνηλία Θεοδωρακάκη.

Ειδικότερα τα θέματα που ετέθησαν στη συνάντηση ήταν:

  1. Προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).
  2. Προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία σε υφιστάμενα κτήρια της Περιφέρειας σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.
  3. Προώθηση των αιτημάτων της ΕΟΚΑ στις δημοτικές αρχές της Περιφέρειας.
  4. Προσβάσιμος Τουρισμός.
  5. Προσβάσιμες παραλίες για κινητικά αναπήρους.
  6. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών με ισχύ σε όλα τα ΜΜΜ σε όλη την επικράτεια.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη σύνταξης πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΕΟΚΑ και Περιφέρειας στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος και να προωθηθούν τα θέματα της κινητικής αναπηρίας και να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης σχετικών δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ. Η ίδια τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορούν να συνδράμουν την ΕΟΚΑ, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των δράσεων που θα βελτιώσουν κατά το δυνατόν την καθημερινότητα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην υλοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας για την τοποθέτηση μηχανισμών προσβασιμότητας, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των Κινητικών ΑμεΑ στις παραλίες και στη θάλασσα. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κ. Θανοπούλου, έχει ήδη τοποθετηθεί ένας μηχανισμός στην Ανάβυσσο, ενώ έπεται η τοποθέτηση άλλων δύο έως τις αρχές Ιουλίου, εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι άμεση προτεραιότητα  αποτελεί η επίσπευση κοινωνικών, προνοιακών πολιτικών, που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΟΚΑ ευχαρίστησε την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα για συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη στα γραφεία της ΕΟΚΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet