Τα προβλήματα των Περιφερειών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Τα προβλήματα των Περιφερειών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ρ. Δούρου

Σε προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Λευκάδα την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες γενικά και την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης η περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

Ενόψει της 3ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλο το πλέγμα των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής αλλά και γενικότερα στα κρίσιμα θεσμικά και όχι μόνο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες της χώρας.

Οι Περιφέρειες των οποίων ο ρόλος, όπως έχει τονίσει πολλές φόρες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ρόλος εθνικής σημασίας. Διότι οι Περιφέρειες μπορούν και οφείλουν να λειτουργήσουν καταλυτικά σε δύο επίπεδα. Εκείνο της κοινωνικής συνοχής κι εκείνο της επανεκκίνησης της οικονομίας. Οι Περιφέρειες μπορούν και οφείλουν να είναι οι ατμομηχανές και ο συνεκτικός ιστός της χώρας.

Ειδικά σήμερα. Σήμερα που η διεθνής συγκυρία είναι τόσο ασταθής. Σήμερα που η Ευρώπη δοκιμάζεται από την τυφλή τρομοκρατική βία. Σήμερα που η πατρίδα αγωνίζεται, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να ορθοποδήσει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα ο β΄ βαθμός της έχουν μπροστά τους όχι απλώς ένα έργο αλλά μια αποστολή. Την αποστολή να συμβάλλουν καθοριστικά στη στήριξη της κοινωνίας και την επιβίωση του τόπου.

Αυτή την αποστολή καλούνται να τη φέρουν σε πέρας οι Περιφέρειες συχνά με ελλιπή μέσα, κυρίως σε θεσμικό επίπεδο – εξ ου και η άμεση ανάγκη θεσμικής τους θωράκισης, μέσα από τη μεταρρύθμιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να αρθούν στο ύψος που απαιτεί η συγκυρία.

Αυτούς τους προβληματισμούς έθεσα υπόψη του Προέδρου, που ως βαθύς γνώστης της δημόσιας διοίκησης αντιλαμβάνεται άριστα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Περιφέρειες, και ειδικότερα η μεγαλύτερη εξ αυτών, η Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet