Την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών τίμησε η Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών τίμησε η Περιφέρεια Αττικής

Εκδηλώσεις για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Τιμώντας του εθνικούς μας ευεργέτες ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρακολούθησε σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί τη  δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Α. Συρίγος και Χ. Ταραντίλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Αγγελόπουλος και Θ. Κουτσογιαννόπουλος. Επίσης ο αντιδήμαρχος – αναπληρωτής δημάρχου Αθηναίων, Ε. Σκιαδάς, και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, δικαστικών αρχών, αλλά και οργανισμών – σωματείων οργανώσεων των εθνικών μας ευεργετών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η ετήσια αυτή εκδήλωση τιμής στους εθνικούς μας ευεργέτες είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει η κοινωνία και η ελληνική πολιτεία στη μνήμη τους. Τιμούμε τους εμπνευσμένους ευεργέτες μας που σε πολύ δύσκολες εποχές για τη χώρα, συνέβαλλαν στο να αλλάξει πρόσωπο η χώρα και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, με κυρίαρχο το πνεύμα αλληλεγγύης αλλά και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Αποτελεί μέγιστη ανάγκη, σήμερα που χώρα μας προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση, το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών του παρελθόντος να δείξει τον δρόμο για να αναδυθούν νέοι σύγχρονοι ευεργέτες.

»Πρέπει να εμπεδωθεί στην κοινωνία μας το παράδειγμά τους, έτσι ώστε να εμφυσήσουμε στις νέες γενιές σημαντικές αξίες όπως είναι η γενναιοδωρία, ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία. Τους οφείλουμε πολλά και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε, όπως τους αξίζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet