Τη 16η Επιστημονική Συνάντηση Ν.Α. Αττικής χαιρέτισε η περιφερειάρχης
Περιφέρεια Αττικής

Τη 16η Επιστημονική Συνάντηση Ν.Α. Αττικής χαιρέτισε η περιφερειάρχης

Χαιρετισμό στη 16η Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου, απηύθυνε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής και οι εταιρείες Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και Λαυρεωτικής. Πρόκειται για μια εκδήλωση που «έχει πλέον καταστεί θεσμός πολύτιμος για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Λαυρεωτικής, ανάδειξη η οποία αποτελεί το αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης για ουσιαστικό έργο στον τομέα του πολιτισμού», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης.

Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία της ομιλίας της περιφερειάρχη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Ο πολιτισμός οφείλει να είναι εκείνο το όχημα ασφαλούς υπέρβασης της κρίσης και ανάταξης της πατρίδας, μέσα από τη στήριξη όλων των μορφών γνώσης ενός πλούσιου σε ιστορία τόπου όπως είναι το Λαύριο.

Για τη διατήρηση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές αυτού του πλούτου συνεργάζονται υποδειγματικά φορείς του δημοσίου, όπως είναι το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής καθώς και παράγοντες της Επιστήμης και του Πολιτισμού, όπως είναι η Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής. Και συνεργάζονται όχι με λόγια και τυμπανοκρουσίες αλλά με πράξεις.

Όπως το έργο της κατασκευής του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου εντός του Τεχνολογικού – Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ένα έργο που καθυστέρησε τουλάχιστον 10 χρόνια και σήμερα βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης, με τη διάθεση από την Περιφέρεια 2.650.000,00 ευρώ και την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ΥΠΠΟΑ, Περιφέρειας Αττικής και ΕΜΠ.

Έργων όπως η συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου του Θορικού που φέτος τον Σεπτέμβριο επαναλειτούργησε για πρώτη φορά με τη συναυλία της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Έργων όπως η προωθούμενη αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαυρίου καθώς και η σχεδιαζόμενη σύνδεση του Θορικού με τα αρχαία πλυντήρια στην περιοχή της Σούριζας.

Σειράς έργων που εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό υπουργείου και Περιφέρειας για τη διασύνδεση όλων αρχαιολογικών χώρων, όλων των μνημείων, όλων των περιόδων, της περιοχής της Λαυρεωτικής, με διπλό στόχο. Πρώτον, την εύρυθμη λειτουργία τους και δεύτερον την ανάδειξή τους σε πόλους πολιτισμού και τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet