Τιμήθηκε η Περιφέρεια στο «Grekland Panorama»
Περιφέρεια Αττικής

Τιμήθηκε η Περιφέρεια στο «Grekland Panorama»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Grekland Panorama», η πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε αποκλειστικά για την Ελλάδα στη Στοκχόλμη, στο Globe Arenas, Annexete, στις 14-16 Φεβρουαρίου 2014, και στόχο είχε την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας. Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 100 εκθέτες από την Ελλάδα και αφορούσε φορείς, προορισμούς, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία, έλαβε θερμή υποδοχή από τους Σκανδιναβούς, συγκεντρώνοντας πάνω από 7.000 επισκέπτες. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν η τιμούμενη περιοχή της Ελλάδας στο επίσημο βραδινό gala που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης, στο διάσημο Café Opera της Στοκχόλμης, στην αίθουσα Opera Terrasen, στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους tour operators στο Grekland Panorama, 672.000 Σουηδοί επισκέφτηκαν την Ελλάδα την περασμένη χρονιά, γεγονός που συνιστά αύξηση επισκεψιμότητας κατά 9%. Το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης που είχε θέμα την Ελλάδα ενισχύει τις προσδοκίες για αύξηση προσέλευσης τουριστών στη Ελλάδα από τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά στη φετινή χρονιά, η οποία εκτιμάται να κυμανθεί στο 10%-11%. Αυτό το ποσοστό έρχεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Στοκχόλμης/Κοπεγχάγης που έχουν ανακοινωθεί από την Aegean Airlines, και την αύξηση στη συχνότητα των πτήσεων προς την Αθήνα από τη SAS.

Η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπήθηκε στο Grekland Panorama Gala από τον αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νικόλαο Ανδρουλακάκη. Ο περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με την παρουσία της αναδυόμενες για τον ελληνικό τουρισμό αγορές. Θεωρούμε αξιόλογη αυτή την πρώτη προσπάθεια προσέγγισης της σουηδικής τουριστικής αγοράς και νιώθουμε σίγουροι ότι δίνοντας το παρών η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει την εικόνα της στο διεθνές τουριστικό στερέωμα».

Στο gala παραβρέθηκε η ελίτ της σκανδιναβικής και ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, δημοσιογράφοι, media, VIP και προσωπικότητες της Σουηδίας, εκπρόσωποι κυβερνητικών φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας και σημαντικοί επιχειρηματίες και εισαγωγείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet