Τις εργασίες της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του «Αττική» 2014-2020 άνοιξε η Ερμ. Κυπριανίδου
Περιφέρεια Αττικής

Τις εργασίες της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του «Αττική» 2014-2020 άνοιξε η Ερμ. Κυπριανίδου

Τις εργασίες της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020 άνοιξε με εισήγησή της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018.

Η κ. Κυπριανίδου αναφέρθηκε στις νέες δημοσιονομικές δυνατότητες μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ενώ ταυτόχρονα έθεσε επιτακτικά την ανάγκη επιτάχυνσης του νέου αναπτυξιακού μοντέλου με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, στο οποίο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στον 4ο χρόνο υλοποίησης του ΕΣΠΑ, αποτυπώνονται πλέον ανάγλυφα οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για έναν διμέτωπο αγώνα. Αφενός αλλάζουμε το ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης μέσω της έμπρακτης μάχης κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, με πρωτοβουλίες όπως το Σύμφωνο Ακεραιότητας με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς και αφετέρου βάζουμε τα θεμέλια για να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής “ατμομηχανή” ανάπτυξης της περιοχής όπου συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σοβαρές φυσικές καταστροφές των τελευταίων μηνών, που έπληξαν την Αττική, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στόχευση της θωράκισης της Περιφέρειας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα γίνονται ολοένα και εντονότερες στο προσεχές διάστημα.

«Η Περιφέρεια Αττικής και το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, εγκαίρως, έχει αναγνωρίσει τη σημασία των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έχει επιτύχει μέχρι τώρα το υψηλότερο ποσοστό συμβασιοποιημένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μεταξύ όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται και με ίδιους πόρους της Περιφέρειας έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής που συνολικά αγγίζουν το μισό δισ.» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος με κύρια χαρακτηριστικά του την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοσίων κτηρίων, την υποστήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικής συμβουλευτικής των Ρομά, αλλά και τις δράσεις για άλλες ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet