Τις περιοχές που έπληξε η φωτιά στον Διόνυσο επιθεώρησε ο δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης – Οι δεσμεύσεις του προς τους κατοίκους
Κοινωνία

Τις περιοχές που έπληξε η φωτιά στον Διόνυσο επιθεώρησε ο δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης – Οι δεσμεύσεις του προς τους κατοίκους

Στα σημεία του Δήμου Διονύσου που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο βρέθηκε την Τετάρτη 29/7 ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης, Στέφανο Κριεμάδη.

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε κατοικίες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τη φωτιά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες τους, προς τους οποίους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του. Ειδικότερα ο κ. Καλαφατέλης τόνισε προς τους πληγέντες συμπολίτες του ότι ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου έχει επιστρατευτεί προκειμένου να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές και να σταθούν και πάλι στα πόδιά τους το συντομότερο δυνατό.

Ήδη, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει, μέσω της εντεταλμένης συμβούλου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας, Γεωργίας Κριεμάδη, τη φιλοξενία σε ξενοδοχείο όσων οικογενειών δεν μπορούν να διαμείνουν στα σπίτια τους λόγω ζημιών.

Την ίδια στιγμή κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες σε κατοικίες οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές, λαμβάνοντας τα πρώτα στοιχεία που έχει ήδη καταγράψει ο Δήμος Διονύσου, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (213 2030600).

Ο δήμαρχος συνομίλησε και με στελέχη του κλιμακίου που συνάντησε στις πληγείσες κατοικίες, ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του ΔΑΕΦΚ, Μαρία Κλεάνθη, από την οποία ζήτησε την επίσπευση των αυτοψιών, προκειμένου να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η προβλεπόμενη διαδικασία αποζημιώσεων από τα αρμόδια υπουργεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet