Τι απάντησε η Ρ. Δούρου σε debate μεταξύ υποψηφίων περιφερειαρχών
Περιφέρεια Αττικής

Τι απάντησε η Ρ. Δούρου σε debate μεταξύ υποψηφίων περιφερειαρχών

Στις ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Κατερίνα Ρουμελιώτη απάντησαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες για την Αττική. Οι ερωτήσεις ήταν κοινές και αφορούσαν τις προτάσεις και τις θέσεις των υποψηφίων σε βασικούς άξονες των προγραμματικών τους δεσμεύσεων, αλλά και ουσιαστικών προβλημάτων της Περιφέρειας.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα για το όραμα και τις προτεραιότητές της για την προσεχή τετραετία σημείωσε: «Δεν θέλουμε να κοπεί το νήμα με όσα σημαντικά κάναμε αυτά τα 4 1/2 χρόνια, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στο προσκήνιο, διαμορφώνοντας συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, και θεμελιώνοντας υποδομές που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα για ένα καλύτερο μέλλον. Η οικονομική ανάπτυξη με όρους κοινωνικής ενσωμάτωσης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η μεγαλύτερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία πολιτική, παραμένουν κεντρικές προτεραιότητες του προγραμματισμού μας».

Αναφορικά με τη συνεργασία που θα προκύψει από την εισαγωγή της απλής αναλογικής, η Ρένα Δούρου απάντησε: «Στη Δύναμη Ζωής, τη σύνθεση, τη συνεννόηση, τη συνεργασία και την πρόσθεση δυνάμεων, την κάναμε πράξη από το ξεκίνημα της παρουσίας μας στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Είναι εξόχως απογοητευτική η εικόνα των ανθυποψηφίων μου να αρνούνται να καταθέσουν στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις. Η απλή αναλογική αποτελεί τομή Δημοκρατίας. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μετεκλογικά θα υποχρεωθούν όλοι να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και ευθύνη τον ρόλο τους. Το χρειάζονται οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Και θα το απαιτήσουν με την ψήφο τους στις κάλπες των εκλογών»

Για τα καίρια ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης η περιφερειάρχης ανέφερε: «Στο μέτωπο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, υλοποιούμε, για πρώτη φορά, ένα συνολικό στρατηγικό πρόγραμμα 168 έργων, 514 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα τους, η διευθέτηση του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα, αλλά και η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, που απαλλάσσει τους όμορους δήμους από την πλημμυρική απειλή. Έχουμε προτείνει fast track διαδικασίες για κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου. Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλάξαμε το θεσμικό πλαίσιο το εναρμονίσαμε με τις εθνικές – ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εγκρίθηκε από την ΕΕ, όπως και οι σχετικές χρηματοδοτήσεις. Ο νέος σχεδιασμός απαγορεύει τους ΧΥΤΑ και προωθεί την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Εφαρμόζεται ήδη με προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, με την αναβάθμιση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης κ.α, μέσα από συναινέσεις που είναι απαραίτητες για ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Για να κάνουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων πόρο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι μέρος του προβλήματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet