Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Την πρώτη του ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή του προεδρείου  και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Τις εργασίες άνοιξε με σύντομη παρέμβασή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε, αναφερόμενη στον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με τη συνεδρίαση αυτή ξεκινά μια νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή τη νέα εποχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Γιατί θα βρεθεί στο κέντρο της λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν τόσο την ίδια την εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, όσο και τη σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με τους πολίτες και την κοινωνία. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας. Να αποτυπώνει τα προβλήματα και να κατευθύνει για τη λύση τους, στο πλευρό των πολιτών».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Εύη Αποστολάκη, λόγω της δικαιολογημένης απουσίας της κ. Νικολέττας Δανιά, η οποία είναι η πλειοψηφούσα περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Καθήκοντα ειδικού γραμματέα άσκησε η νεότερη περιφερειακή σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγησαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Αναλυτικά, μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν:

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Θεόδωρος Σχινάς (ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ),

αντιπρόεδρος ο κ. Χάρης Δαμάσκος (ΑΤΤΙΚΗ) και

γραμματέας η κ. Φωτεινή Βρύνα (180º Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ).

Η διαδικασία διεκόπη και η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε για αύριο Δευτέρα, στις 15:00 στον ίδιο χώρο (Αμφιθέατρο Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα, Λ. Μεσογείων 156, Χολαργός).

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τέλος, χρέη εφορευτικής επιτροπής ανέλαβαν οι κ.κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, Μαρία Χριστάκη, Φώτης Χρυσικός, Δέσποινα Αφεντούλη και Νικόλαος Κωστόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet