Τρία μεγάλα έργα προωθούνται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών
Περιφέρεια Αττικής

Τρία μεγάλα έργα προωθούνται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών

Τρία έργα εισηγήθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Πρόκειται για την αξιοποίηση συγκροτήματος κτηρίων στην Ιερά Οδό 84, τον εξοπλισμό των Μουσικών Σχολείων Αττικής (Παλλήνης, Ιλίου, Πειραιά, Αλίμου), αλλά και του νεώτερου Μουσικού Σχολείου (Αθήνας) και τη συντήρηση οδοποιίας δημοτικών οδών Δήμου Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνος.

Ειδικότερα, το πρώτο θέμα αφορά στην από κοινού αξιοποίηση συγκροτήματος κτηρίων στην Ιερά Οδό 84, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Αττικής, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου  η Περιφέρεια θα διαθέσει τον χώρο για την υλοποίηση όλων αυτών των δράσεων, ενώ το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής των κτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και κάθε επιπλέον δαπάνης μελετών και εργασιών και τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου.

Στο παρελθόν στο εν λόγω συγκρότημα στεγάζονταν το Δημόσιο Λυσσιατρείο και το Δημόσιο Απολυμαντήριο.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την ίδρυση ενός «Τεχνολογικού Κέντρου Γεωργίας και Τροφίμων», το οποίο θα αποτελεί ένα εξειδικευμένο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών, που θα υλοποιεί τη στρατηγική ανάπτυξης και αναβάθμισης του αγροδιατροφικού τομέα στην Περιφέρεια Αττικής και θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Θα στηρίξει  τομείς όπως  η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα των νέων και η επώαση νέων ιδεών, η διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, η ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων, η γαστρονομία, ο αγροτουρισμός. Παράλληλα, θα προωθηθεί η βιωματική εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, ενώ θα υλοποιηθεί μια πληθώρα δράσεων πολιτισμού, όπως η σύνδεση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων με την παράδοση, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και η καθιέρωση ειδικών ημερίδων και εκδηλώσεων.

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι η συνεργασία αυτή εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της Περιφέρειας που στόχο έχει τη συνεργασία με τα καταξιωμένα δημόσια  τεχνολογικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Το δεύτερο θέμα αφορά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον εξοπλισμό των Μουσικών Σχολείων Αττικής (Παλλήνης, Ιλίου, Πειραιά, Αλίμου), αλλά ιδιαίτερα  του νεώτερου Μουσικού Σχολείου (Αθήνας) στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε μουσικά όργανα και ηχητικό εξοπλισμό, που ανέρχεται στο ποσό των 447.805,00,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το τρίτο θέμα αφορά στη «Συντήρηση οδοποιίας δημοτικών οδών Δήμου Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνος». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως του ποσού των 500.000,00 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι να καλυφθούν χρόνιες ανάγκες για τη συμπλήρωση της υφιστάμενης υποδομής που αφορά στην εσωτερική οδοποιία του Δήμου, στη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στους δρόμους, καθώς και στην ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet