Φωτιά στην Κερατέα τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/8 στο Δασκαλειό – Βελτιωμένη εικόνα στα Βίλια
Φωτιά στην Αττική (Eurokinissi)
Περιφέρεια Αττικής

Φωτιά στην Κερατέα τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/8 στο Δασκαλειό – Βελτιωμένη εικόνα στα Βίλια

Νέος συναγερμός τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/8 καθώς ξέσπασε φωτιά στην Κερατέα, στην περιοχή του Δασκαλειού, με την Πυροσβεστική ωστόσο να καταφέρνει να την ελέγξει. Η πυρκαγιά άρχισε στις 2π.μ. και υπάρχουν καταγγελίες ότι άρχισε από ρίψη φωτοβολίδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, ξέσπασε φωτιά «στις 02.00 τα ξημερώματα στην παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό, με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη». Όπως, δε, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στην παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο την Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια, αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα».

Το πρωί της Παρασκευής στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Καλύτερη η εικόνα στα Βίλια

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια, ωστόσο συνεχίζει να καίει για πέμπτη ημέρα στην περιοχή, έχοντας κάνει στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αλλά και σπίτια. Από το πρωί οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αντιμέτωπη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέτωπο είναι το νότιο που δείχνει να κινείται προς το όρος Κανδήλι.

Από το πρωί έχουν αρχίσει και πάλι τις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα, έχοντας κινητοποιηθεί 4 Ε/Π και 4 Α/Φ, καθώς η φωτιά καίει ένα δύσβατο σημείο όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι κάνει τους υπεύθυνους πιο αισιόδοξους πως σήμερα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί και δεν θα συνεχίσου οι φλόγες να καταπίνουν για μία ακόμη ημέρα ανεξέλεγκτα το δάσος.

«Καλύτερη η εικόνα στα Βίλια, περιορίστηκαν τα μέτωπα. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένα μεγαλύτερο μέτωπο είναι προς την πλευρά των Μεγάρων, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι θα το περιορίσουν» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο MEGA.

Στο ερώτημα γιατί η φωτιά στα Βίλια δεν σβήστηκε τόσες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το μέτωπο περιμετρικά είναι περίπου 80 χιλιόμετρα. «Είναι τεράστια έκταση. Όπου και να φυλάξεις, σε κάποιο σημείο μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από την αρχή και πολύ μεγάλη καύσιμη ύλη. Υπάρχει προβληματισμός, αναρωτιόμαστε όλοι. Υπήρχαν περιπτώσεις που είδαμε τα αεροπλάνα να ρίχνουν νερό σε φλόγες, και μέχρι να γεμίσουν για ξαναρίξουν, είχε ξανά φουντώσει σε διπλάσιο ύψος η πυρκαγιά» υπογράμμισε. Όπως εκτίμησε ο κ. Κόκκαλης σήμερα αναμένεται η οριοθέτηση του μετώπου στα Βίλια.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet