Χρήσιμα συμπεράσματα στην εκδήλωση «Πληρώνω όσο Πετάω: Ελληνικές εμπειρίες και ευρωπαϊκές πρακτικές»
Κοινωνία

Χρήσιμα συμπεράσματα στην εκδήλωση «Πληρώνω όσο Πετάω: Ελληνικές εμπειρίες και ευρωπαϊκές πρακτικές»

Με τη συμμετοχή δημάρχων, αντιδημάρχων και προσωπικοτήτων από ευρωπαϊκούς φορείς Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ «Πληρώνω όσο Πετάω: ελληνικές εμπειρίες και ευρωπαϊκές πρακτικές». Το σύστημα «Πληρώνω όσο Πετάω» αφορά ένα διαφορετικό σύστημα χρέωσης των δημοτικών τελών στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, το οποίο και θα αποτελεί οικονομικό κίνητρο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τη μείωση του όγκου των αποβλήτων τους και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Την εκδήλωση, στην οποία συζητήθηκαν οι προκλήσεις, οι ελληνικές και ευρωπαϊκές εφαρμογές του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετάω», καθώς και οι δυνατότητες τιμολόγησης και συμμετοχής του κοινού, άνοιξαν με χαιρετισμούς ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο γ. γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μ. Γραφάκος. Εκ μέρους της ΚΕΔΕ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων και δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, o πρόεδρος του ΕΟΑΝ Ν. Χιωτάκης, οι δήμαρχοι Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος, Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου, Ραφήνας – Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Περάματος Γ. Λαγουδάκης.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ με την Ένωση Πόλεων και Περιφερειών της Ευρώπης για την ανακύκλωση και την αειφόρο διαχείριση πόρων.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της κατάλληλης προετοιμασίας και της διαμόρφωσης των όρων προκειμένου να εφαρμοστούν με επιτυχία τα συστήματα «Πληρώνω όσο Πετάω» ή «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω».

«Πρέπει, δηλαδή, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της ανακύκλωσης στην Αττική, για την οποία εργαζόμαστε αδιάκοπα, να συζητήσουμε σε βάθος το θέμα των κινήτρων και της αλλαγής της συμπεριφοράς των πολιτών και τον ρόλο που θα έχουν σε αυτή την κατεύθυνση τα παραπάνω συστήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε αναλυτικά για τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet