Ψήφισμα Περιφέρειας για τη μεταφορά μαθητών
Περιφέρεια Αττικής

Ψήφισμα Περιφέρειας για τη μεταφορά μαθητών

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το ψήφισμα που κατέθεσε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Αττικής.

Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει ότι:

  • Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται ότι θα καλύψει όλα τα δρομολόγια που εξυπηρετούν το σύνολο των μαθητών.
  • Η Περιφέρεια Αττικής θα πράξει, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά του συνόλου των μαθητών.
  • Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα, έτσι ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, έτσι ώστε η μεταφορά του συνόλου των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών των υπερτοπικών σχολείων (μουσικών, διαπολιτισμικών, καλλιτεχνικών) να ξεκινήσει άμεσα.
  • Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να προωθήσει τις διαδικασίες, σε συνεργασία με το σύνολο των παρατάξεων, προκειμένου:
  1. να αναιρεθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση 24001/13 που περιορίζει τα δρομολόγια και
  2. να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για τη δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τις μεταφορές των μαθητών και συγχρόνως να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας ενιαίου δημόσιου φορέα για τη δημόσια, δωρεάν, ασφαλή μεταφορά των μαθητών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, οι επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και εκπρόσωποι από το Συνήγορο του Πολίτη κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet