Γ. Σγουρός: Τακτικισμοί Δούρου για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Τακτικισμοί Δούρου για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Για «τακτικισμούς» και «επαναστατική γυμναστική» κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η παράταξη Αττική – Γ. Σγουρός κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, το όψιμο «όχι» που εισηγήθηκε η παράταξη της κας Δούρου για την ανάπτυξη του ακινήτου, ουσιαστικά ισοδυναμεί με «ναι», αφού «όχι μόνο παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία έπρεπε να γνωμοδοτήσει η Περιφέρεια, αλλά η ΣΜΠΕ εγκρίθηκε ήδη, τόσο από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης μετά από εισήγηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, όσο και από την Ολομέλεια του ΣτΕ».

Η παράταξη του τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας ότι «κράτησε στα συρτάρια της σκόπιμα» για έξι σχεδόν μήνες τη ΣΜΠΕ για τον Αστέρα (την παρέλαβε στις 25/01/2016) προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση και την κριτική για την αλλοπρόσαλλη μέχρι σήμερα στάση της.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «προεκλογικά η κα Δούρου κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση για συνέργεια στο ξεπούλημα του Αστέρα και τώρα δεν τόλμησε να φέρει καν το θέμα προς συζήτηση παρά μόνο αφού όλα είχαν κριθεί. Ενδεικτικό της διάθεσης της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να υποβαθμίσει πλήρως το θέμα, για το οποίο κάποτε μέλη της είχαν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια σε παλαιότερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι το γεγονός ότι ήταν μόλις το 10ο προς συζήτηση επί συνόλου 11 και ενώ υποτίθεται ότι τα σπουδαία θέματα πάντοτε προτάσσονται».

Η παράταξη Αττική – Γ. Σγουρός ζήτησε την απόσυρση του θέματος, αφού, όπως τόνισε, «κατόπιν εορτής» γνωμοδοτήσεις δεν έχουν κανένα νόημα, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν δέχτηκε, με αποτέλεσμα η παράταξη του κ. Σγουρού να αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη διαδικασία και «γενικότερο εξευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι ηθικά και πολιτικά βαριά εκτεθειμένη. Από την προεκλογική περίοδο του 2014 μέχρι σήμερα άλλαξε ολοκληρωτικά τη στάση της σε όλα τα φλέγοντα για το λεκανοπέδιο θέματα, από τον ΟΛΠ και το Ελληνικό μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον Αστέρα. Οι ιδεολόγοι αγωνιστές για την προστασία της περιουσίας του λαού έγιναν επαναστάτες εκ περιτροπής. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν ποιοι έχουν συνεπή και σταθερή στάση και ποιοι έχουν αναγάγει την ανακυβίστηση σε επιστήμη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet