Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε σχολεία & δημοτικά κτίρια από τον ΕΔΣΝΑ
Περιφέρεια Αττικής

Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε σχολεία & δημοτικά κτίρια από τον ΕΔΣΝΑ

Στον σχεδιασμό προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτήρια προχωρά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Σε συνέχεια του προγράμματος συλλογής του έντυπου χαρτιού σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσει στον τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), η αρμόδια Διεύθυνση Ανακύκλωσης επεκτείνει τις δραστηριότητες του ΕΔΣΝΑ, με την καθοριστική συμβολή του μέλους της Ε.Ε. Σοφίας Κορωναίου.

Ειδικότερα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή μαθητών και πολιτών, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση καθώς και την τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι, σε σχολικά κτήρια και σε δημαρχεία. Ακολούθως, θα τοποθετηθούν μεταλλικοί κάδοι 1.100 lt (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι), στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και των δημαρχείων, που θα συλλέγονται με τα ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ και θα μεταφέρουν το υλικό προς ανακύκλωση. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο ΕΔΣΝΑ παρέλαβε, επίσης, έντυπο υλικό (τετράδια, διαγωνίσματα κ.λπ.) από την εκκαθάριση των αρχείων των βαθμολογικών κέντρων της Αττικής. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, υπάλληλοι του Τμήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ παρέλαβαν τετράδια πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2015, ποσότητας περίπου πέντε τόνων από το Βαθμολογικό Κέντρο Ηλιούπολης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet