«Να ανακληθεί ο διαγωνισμός για τον Οργανισμό της Περιφέρειας»
Περιφέρεια Αττικής

«Να ανακληθεί ο διαγωνισμός για τον Οργανισμό της Περιφέρειας»

Να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση που έλαβε, να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού ύψους 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με στόχο την κατάρτιση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής (Ξεκινά η διαδικασία αναμόρφωσης του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής) καλεί τη διοίκησή της, ο κ. Γιάννης Σγουρός.

Όπως τονίζει ο τέως περιφερειάρχης είναι προκλητικό και αδιανόητο να δαπανώνται τόσα λεφτά για μια διαδικασία που διαχρονικά γινόταν χωρίς κόστος, αφού την αναλάμβανε το ίδιο το προσωπικό της Περιφέρειας, που είναι και έμπειρο και άρτια καταρτισμένο και ασφαλώς γνωρίζει καλύτερα από τον οποιοδήποτε εξωτερικό συνεργάτη τα του οίκου του.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας παρέδωσε τον Αύγουστο του 2014 στη σημερινή ολοκληρωμένο σχέδιο οργανισμού προς ψήφιση (υπάρχει δηλαδή έτοιμη δουλειά), ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει πρότυπους οργανισμούς για τις περιφέρειες της χώρας με στόχο την υποβοήθηση τους.

Η απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, κινείται επομένως πέρα και έξω από κάθε λογική, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις αρχές της οικονομικότητας, ενώ φανερώνει ξεκάθαρο έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο  η υποτιθέμενη «αριστερή» διοίκησή της θα αξιοποιούσε στο έπακρο και τώρα δεν του αναθέτει ούτε τα αυτονόητα…

Στις σχετικές δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Σγουρός επεσήμανε:

«Για τη αναμόρφωση του οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής και παλαιότερα της Νομαρχίας της Αθήνας δεν χρειάστηκε ποτέ κανείς να απευθυνθεί σε εξωτερικό συνεργάτη. Τώρα η διοίκηση της Περιφέρειας κρίνει ότι χρειάζεται η συνδρομή του και μάλιστα κοστολογεί αυτές τις υπηρεσίες με το ποσό των 60.000 € πλέον ΦΠΑ.

Ή κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά ή μάλλον η διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει ορισμένες πειστικές απαντήσεις γι΄ αυτές τις, αν μη τι άλλο, περίεργες εισηγήσεις. Εκτός βέβαια αν θεωρεί ότι ανάμεσα στους 2.200 υπαλλήλους της Περιφέρειας δεν υπάρχουν άτομα ικανά να προχωρήσουν στην αναμόρφωση του Οργανισμού, όπως γινόταν πάντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet