Γ. Σγουρός: Θα αποτύχουν όσοι σπέρνουν τον διχασμό στον αθλητισμό
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Θα αποτύχουν όσοι σπέρνουν τον διχασμό στον αθλητισμό

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» για τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα (Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό!), ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια χρονική συγκυρία όπου θα έπρεπε να γκρεμίζουμε τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες μας είναι θλιβερό ότι κάποιοι επέλεξαν να υψώνουν τείχη που χωρίζουν και να υιοθετούν πρακτικές εμπάθειας και ψεύδους που δηλητηριάζουν τις ηθικές του αξίες.

Σκοπός της παρέμβασής μου δεν είναι υπερασπιστώ την αξία και το ελληνικό χρώμα των Ολυμπιακών και παγκόσμιων μεταλλίων της άρσης βαρών, αλλά να πω σε εκείνους που προσπαθούν να σπείρουν το σπέρμα ενός πρωτόγνωρου αθλητικού διχασμού ότι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν, γιατί το έδαφος του αθλητισμού είναι γόνιμο μόνο σε ό,τι ενώνει, ενώ αποβάλλει ότι διαιρεί.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο μας δίνουν μοναδικές εθνικές συγκινήσεις. Ας χαρούμε τα σύγχρονα Ολυμπιακά κατορθώματα και την εθνική ανάταση που προσφέρουν οι σύγχρονοι Ολυμπιονίκες μας, όπως ακριβώς είχαν δώσει την ικμάδα τους και είχαν τιμήσει παλαιότερα την πατρίδα μας τα παιδιά μιας άλλης χρυσής εποχής.

Και ας μην ξεχνάμε ότι και τότε και τώρα αλλά και στο μέλλον είναι όλοι παιδιά της Ελλάδας μας».

Υ.Γ Όσον αφορά στις αναφορές στον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, σύμβολο του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού, πιστεύω ότι η πορεία του, η προσφορά του και η αγάπη του κόσμου τα λένε όλα και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet