Στο Κέντρο Logistics τα μέλη του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών
Περιφέρεια Αττικής

Στο Κέντρο Logistics τα μέλη του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών

Το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων – μεταναστών επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλοντ Φρεκόν, επικεφαλής αντιπροσωπείας, συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού, Ελισάβετ Τασούλη καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πέτρος Δαμιανός, Αγγελική Λεβέντη, Ελένη Δημοπούλου (εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής), Μίλτος Ευσταθιάδης και Μαρία Νερούτσου.

Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το Κέντρο Διαχείρισης αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, κυβερνητικούς, των πολιτών, των επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων – μεταναστών. Παράλληλα οι συνέργειες και η συναντίληψη, τόσο μεταξύ των βαθμών Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών, με τη συμμετοχή των ΜΚΟ, καθώς και άλλων πρωτοβουλιών των πολιτών, αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα βελτιώνουν τη ζωή των προσφύγων – μεταναστών και θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet