Σε συνεδρίαση για την Κυκλική Οικονομία στην Ιταλία ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Σε συνεδρίαση για την Κυκλική Οικονομία στην Ιταλία ο Γ. Σγουρός

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών με θέμα την Κυκλική Οικονομία παραβρέθηκε ο α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών, Γιάννης Σγουρός.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τέρνι της Περιφέρειας Ούμπρια στην Ιταλία, αναφέρθηκαν παραδείγματα και αναπτύχθηκαν μοντέλα ανάπτυξης που δίνουν έμφαση στην καινοτομία στην παραγωγή, στην κατανάλωση, αλλά και στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, στο πλαίσιο της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Κυκλική Οικονομία αποσκοπεί στην ταυτόχρονη βελτίωση της οικονομικής ευημερίας και του περιβάλλοντος, ωστόσο η αλλαγή αυτή προϋποθέτει τη στροφή από το μοντέλο «προμήθεια, παραγωγή, κατανάλωση και απόρριψη» σε ένα μοντέλο που βασίζεται στο τετράπτυχο «επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση και ανακύκλωση».

Ο κ. Γ. Σγουρός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών και περιφερειάρχη της Ούμπρια, Catiuscia Marini, για θέματα κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης και για τους τρόπους εφαρμογής τους.

Παράλληλα συζήτησε με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής που πρόσφατα επλήγη από τον πολύ ισχυρό σεισμό ο οποίος άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet