Γ. Σγουρός : Δείγμα επικίνδυνης νοοτροπίας η πρόταση για τους «επιτρόπους»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός : Δείγμα επικίνδυνης νοοτροπίας η πρόταση για τους «επιτρόπους»

Με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τη θεσμοθέτηση διοικητικών γραμματέων, ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου προκειμένου να εξασφαλίσει την ελάχιστη οικονομική και διοικητική της αυτονομία. Επομένως, η πρόταση για τη θεσμοθέτηση διοικητικών γραμματέων δίκην κρατικών επιτρόπων, με προφανή στόχο τη χειραγώγησή της, είναι το λιγότερο απαράδεκτη και οπισθοδρομική.

Εάν δε αυτή η πρωτοβουλία συνδεθεί με τις υπόλοιπες κυβερνητικές, της συγκέντρωσης εξουσίας και ελέγχου των μέσων και των θεσμών, φανερώνει, αν μη τι άλλο, μια εξαιρετικά επικίνδυνη οριζόντια νοοτροπία που δεν έχει θέση στη Δημοκρατία μας.

Η δήλωση αναδίπλωσης του αρμόδιου υφυπουργού κινείται στη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είχε γίνει εάν δεν είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο των αιρετών και των συλλογικών τους οργάνων.

Σε μια εποχή που Δήμοι και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα υποχρηματοδοτούνται και που τα πάσης φύσεως προβλήματα, φτώχεια, ανεργία, υπανάπτυξη, προσφυγικό, σφίγγουν τη λειτουργία τους σαν μέγγενη είναι αδιανόητο να συζητάμε για θέματα λυμένα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το υπουργείο θα πρέπει να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη πρόταση από τον διάλογο για τον νέο «Καλλικράτη», να ανασυντάξει τις προτεραιότητές του και να αντιληφθεί ότι οι πολίτες περιμένουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και όχι αντιπαραθέσεις για ανύπαρκτα ζητήματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet