Στη συνδιάσκεψη του Δικτύου Συμπαραστατών του Πολίτη η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Στη συνδιάσκεψη του Δικτύου Συμπαραστατών του Πολίτη η Ρ. Δούρου

Στην τελετή έναρξης της 3ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του Δικτύου Συμπαραστατών του Πολίτη και Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης, μετείχε το απόγευμα του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου 2016, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«H επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη συμβάλλει καθοριστικά στη θεμελίωση ενός νέου προτύπου χρηστής διοίκησης, με έμφαση στην κοινωνική λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και δομικών φαινομένων κακοδιοίκησης, στην εμπέδωση της διαφάνειας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή της η περιφερειάρχης Αττικής.

Αναφερόμενη στη σημασία του θεσμού, υπογράμμισε ότι «μας δοκιμάζει όλους: δοκιμάζει τη διοίκηση ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας, δοκιμάζει το υπηρεσιακό δυναμικό, αλλά δοκιμάζει και τους πολίτες», επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο νέος θεσμός απαιτείται να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον δημοκρατικής λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό, παρατήρησε η ίδια, η Περιφέρεια Αττικής θέσπισε τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Πολιτών, ενώ ετοιμάζει και τον νέο Κανονισμό Πληροφόρησης Πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet