Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Χαμένος ο λαός από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Χαμένος ο λαός από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας

«Χαμένος» βγήκε ο λαός από την ψήφιση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2017, όπως υποστηρίζει η περιφερειακή παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Το «στημένο τζόκερ» του προϋπολογισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, κέρδισε το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Περιφέρεια Αττικής: Το στημένο «τζόκερ» του προϋπολογισμού της κέρδισαν οι Νιάρχος, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Μπόμπολας κλπ. Χαμένος όπως πάντα λαός

Προϋπολογισμός στη λογική που θα τον συνέτασσαν μεγάλο κεφάλαιο και Τρόικα ψηφίστηκε χθες από 54 (από τους 61 που είχε εκλέξει το 2014) συμβούλους της Δύναμης Ζωής, με τη συνδρομή της παράταξης των ΑΝΕΛ και της Μ. Γιαννακάκη.

Αναδιανομή του πλούτου που συγκεντρώνεται από τη φορολογία του λαού, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου μέσω του προϋπολογισμού της μονόπλευρης λιτότητας της πρώην «αριστερής» Περιφέρειας. Τα 650 εκατ. ευρώ, που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός, ή έστω με τα 370 εκατ. ευρώ που είναι τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, θα μπορούσαν να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες άνεργους ή να στεγαστούν όλοι οι άστεγοι της Αττικής, να υπάρχει ρεύμα για όλους, να μην είχαμε πια προβλεπόμενους νεκρούς από πλημμύρες ή θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό που έκλεισαν εξαιτίας των ίδιων πολιτικών. Όμως δεν είναι αυτή η επιλογή.

Γι΄ αυτό και η πρόταση πέντε περιφερειακών συμβούλων για 1. την κατάργηση του κωδικού 072.7300 για την ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα 20 εκατ. αυτά (ίδιοι πόροι) να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών και 2. την κατάργηση των κωδικών για τα 20 εκατ. και των 8 εκατ. ευρώ σε γήπεδα των ΠΑΕ (ΚΑΕ  9777.01.021 και 9777.01.023), ώστε τα 28 εκατ. ευρώ να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών, ώστε να αποκατασταθεί το ρεύμα σε όσα νοικοκυριά δεν έχουν να το πληρώσουν, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία.

Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet