«Κέντρισε» το διεθνές ενδιαφέρον η ελληνική παρουσία στο Slush 2016
Περιφέρεια Αττικής

«Κέντρισε» το διεθνές ενδιαφέρον η ελληνική παρουσία στο Slush 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, η παρουσία της ελληνικής αποστολής στη διεθνή διοργάνωση νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, Slush 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνέργειας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑΑ) και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ, με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από την προώθηση και την προβολή ελληνικών start-ups.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οκτώ ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι mobile εφαρμογές, η ανταλλακτική οικονομία και η κατασκευή πρωτοποριακού μηχανολογικού εξοπλισμού, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, νέες μεθόδους και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες στις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις Web Summit της Λισαβόνας και Slush του Ελσίνκι, οι οποίες υπολογίζεται ότι προσέλκυσαν πάνω από 60.000 επισκέπτες. Επισημαίνεται ότι οι ελληνικές start-ups συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον σημαντικών οικονομικών και επενδυτικών παραγόντων από αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και της Ασίας.

«Η Περιφέρεια Αττικής και το ΠΤΑΑ έχουν κάνει τη στρατηγική επιλογή της στήριξης των πραγματικά καινοτόμων νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων, γιατί θεωρούν ότι  αποτελεί κρίσιμο μέσο απάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού στις διπλές κορυφαίες προκλήσεις της εποχής μας. Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανακοπή του κυρίαρχου κύματος μετανάστευσης των νέων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet