Καταδίκασε, αλλά δεν ψήφισε το ψήφισμα κατά της Ρ. Δούρου η Ενότητα
Περιφέρεια Αττικής

Καταδίκασε, αλλά δεν ψήφισε το ψήφισμα κατά της Ρ. Δούρου η Ενότητα

Την πλήρη διαφωνία του με τον τρόπο που «ψηφίστηκε» (Γ. Σγουρός: Να ακυρωθεί η συνεδρίαση – παρωδία για το ΠΕΣΔΑ Αττικής) στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το θέμα του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) εξέφρασε, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι (στηρίχτηκε προεκλογικώς από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν δίστασε, εκμεταλλευόμενος σχόλιο του δημάρχου Αμαρουσίου για το θέμα, να πει ότι ο τρόπος που ελήφθη η απόφαση «δεν τιμά την Αυτοδιοίκηση», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει η περιφερειακή Αρχή να επαναφέρει προς ψήφιση το θέμα.

Αν μη τι άλλο, ήταν μια πράξη πολιτικής εντιμότητας, αν και την άφησε κάπου στη μέση, επιτρέποντας στον κ. Γιώργο Πατούλη να είναι αυτός που έκανε την πρόταση να βγει καταδικαστικό ψήφισμα από το Σώμα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ψήφισμα που, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης (στη συνεδρίαση συμμετείχαν μόνο ο κ. Λ. Μαγιάκης και η κα Κ. Ψάλτη), προφανώς μη συμφωνώντας με το περιεχόμενό του.

Ψήφισμα καταδίκης για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από τον Δήμο Αμαρουσίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τις διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις τις οποίες ακολούθησε η κυρία Δούρου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να εγκριθεί η δεύτερη αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Κάτω από εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση και ψηφοφορία, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επιχείρησε να περάσει την αναθεώρηση του ΠΕΔΣΑ.

Η περιφερειάρχης Αττικής, στα 2,5 χρόνια θητείας της, αντί να κάνει ουσιαστικά βήματα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν στον περιφερειακό σχεδιασμό, επιχείρησε για άλλη μια φορά, όπως το είχε πράξει και το καλοκαίρι, να περάσει κρυφά αποφάσεις.

Η Ρ. Δούρου με τις επιλογές της αυτές εκτίθεται και εκθέτει και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν η κ. Δούρου δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν τόσο στη διαχείριση, όσο και στον σχεδιασμό για τα απορρίμματα της Αττικής, τότε να παραιτηθεί και να αναλάβει ο Πρώτος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρει λύσεις στο πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet