«Να συνεργαστούν οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης απέναντι στον χιονιά»
Περιφέρεια Αττικής

«Να συνεργαστούν οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης απέναντι στον χιονιά»

Μήνυμα ενότητας μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και Δήμων, σε κρίσιμες στιγμές, όπως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απευθύνει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της η κα Γ. Τσούπρα επισημαίνει:

 «Η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της χειμερινής περιόδου είχε εγκαίρως προμηθευτεί 2.500 τόνους αλατιού, ενώ παράλληλα το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας προχώρησε τουλάχιστον σε δύο συσκέψεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με προέδρους τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες. Στις συσκέψεις μετέχουν εκ του νόμου εκπρόσωποι των Δήμων προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και οργάνωση.

»Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 1.000 τόνους αλάτι προκειμένου να παραμένει ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο ευθύνης της, ενώ παράλληλα έχει προμηθεύσει με αλάτι κρίσιμης κοινωνικής σημασίας φορείς όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα, καθώς και τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ Α.Ε.).

»Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνησή τους, οι δύο βαθμοί Τ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 4 του Νόμου 3852/2010, Πρόγραμμα “Καλλικράτης”, θα πρέπει στις κρίσιμες στιγμές να αναπτύσσουν σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας, αλλά και να συντονίζουν κοινές δράσεις, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων τους και του έγκαιρου προγραμματισμού τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet