«Καμία επικοινωνία Περιφέρειας – Δήμου ενόψει του χιονιά»
Κοινωνία

«Καμία επικοινωνία Περιφέρειας – Δήμου ενόψει του χιονιά»

Δεν άφησε να «πέσει κάτω» την ανακοίνωση της περιφερειακής συμβούλου Αττικής, εντεταλμένης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννας Τσούπρα, ο Δήμος Αμαρουσίου («Να συνεργαστούν οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης απέναντι στον χιονιά»), καθώς ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, έσπευσε να απαντήσει.

Ο αντιδήμαρχος κάνει λόγω για ανακοίνωση που αποτελεί «το κερασάκι στην τούρτα» και μετά και την τελευταία σχετική ανακοίνωσή του (Δήμος προς Περιφέρεια: Φρου-φρου & αρώματα απέναντι στον χιονιά) επιμένει ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Μάλιστα, στο «στόχαστρο» του αντιδημάρχου μπήκε και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργςο Καραμέρος, δηλώσεις του οποίου διαψεύδει ο πρώτος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του αντιδημάρχου:

Η ανακοίνωση της εντεταλμένης συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κας Τσούπρα, χθες το μεσημέρι και ενώ η κακοκαιρία βρισκόταν σε εξέλιξη ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να αναλώνεται σε ευχολόγια και θεωρίες αποφεύγοντας συστηματικά να αποδείξει εμπράκτως τη διάθεσή της για σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας.

Η παντελής απουσία οποιασδήποτε επικοινωνίας ή συντονισμού από το αρμόδιο όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τους Δήμους τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Βόρειο Τομέα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Παρά τις δηλώσεις του κ. Καραμέρου, ο οποίος έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις διαβεβαιώνοντας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφέρειας Αττικής, καμία ενημέρωση ή επικοινωνία δεν υπήρξε με τον Δήμο Αμαρουσίου –όπως και με άλλους Δήμους– για τον συντονισμό των ενεργειών ενόψει του χιονιά.

Ενδεικτικό άλλωστε της συνεργασίας και της συναλληλίας είναι το γεγονός ότι ακόμα αναμένουμε την υδροφόρα της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς το προηγούμενο καλοκαίρι στο Κτήμα Καρέλλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet