Οι αποφάσεις της 38ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Οι αποφάσεις της 38ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Τι αποφάσεις της 38ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, κοινοποίησε η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολυδρόσου», συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000,92 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): το θέμα, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρος, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς τα πρόσωπα της επιτροπής παρακολούθησης
  2. Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για το έργο: «Αποκατάσταση Τμήματος οδού Γ. Σιδέρη Δ.Κ. Κουβαρά Δήμου Σαρωνικού», συνολικού προϋπολογισμού 172.362,31 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): το θέμα, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως τα πρόσωπα της επιτροπής παρακολούθησης
  3. Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 580.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): το θέμα, που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμ. Κυπριανίδου, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς τα πρόσωπα της επιτροπής παρακολούθησης. Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης.
  4. Έγκριση εκ νέου των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΤ 322Α ΚΑΙ 322Β Π.Ε. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), σύμφωνα με τους όρους – προϋποθέσεις της  41/2015 πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου: το θέμα, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  5. Έγκριση όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το έργο: «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής»: το θέμα, που εισηγήθηκε η  αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αικ. Θανοπούλου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  6. Λήψη απόφασης για την κήρυξη ως τόπων ιστορικής μνήμης του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου (Μπλοκ 15) και του Σκοπευτηρίου Καισαριανής: το θέμα, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπ. Τζόκας, εγκρίθηκε ομόφωνα. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζε η παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αττική». Παρεμβάσεις στο θέμα πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Ηλ. Σταμέλος, ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Ν. Καραγιάννης  και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγ. Ντηνιακός.
  7. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπανών για την υλοποίηση δράσεων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής για το Α’ εξάμηνο του 2016: το θέμα, που εισηγήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Ελ. Δημοπούλου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  8. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού έως 1.000.000 € από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών Περιφέρειας Αττικής για την οικονομική ενίσχυση ευπαθών ομάδων που αφορά στην κάλυψη βιοτικών τους αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία: το θέμα, που εισηγήθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αικ. Θανοπούλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Κοροβέσης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  9. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 13.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για τη συνδιοργάνωση και διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Εθελοντικών Ομάδων & Άσκησης αντιμετώπισης καταστροφών από Σεισμό: το θέμα αποσύρθηκε.
  10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου “XENIA POROS IMAGE HOTEL”, που βρίσκεται στη θέση Νεώριο του Δήμου Πόρου του Νομού Αττικής: το θέμα, που εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Αναγνωστόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  11. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Π. Φαλήρου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση 22 στρεμμάτων στον Ολυμπιακό Πόλο Όμορο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων του περιβάλλοντος χώρου»: το θέμα, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρ. Καπάταης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  12. Τροποποίηση της αριθμ. 455/2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που αφορά «Συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης μισθωμένων κτιρίων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (άρθρ. 13 του Π.Δ. 242/96): το θέμα, που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού Ελ. Τασούλη – Γεωργιάδου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet