Απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ στον ΕΔΣΝΑ
Περιφέρεια Αττικής

Απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ στον ΕΔΣΝΑ

Ομόφωνα ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατά την 40η συνεδρίασή της, στις 15 Δεκεμβρίου 2015, την εισήγηση της προέδρου του Συνδέσμου και περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, να δοθεί η δυνατότητα σε σπουδαστές των ΤΕΙ -15 ανά εξάμηνο- να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε αντικείμενα συναφή με αυτό του Φορέα, στις εγκαταστάσεις του, με αμοιβή και ασφάλιση.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, «οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άσκηση στο επάγγελμα. Ο ΕΔΣΝΑ, έχοντας την πεποίθηση ότι οι εγκαταστάσεις και το αντικείμενό του μπορούν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών φοιτητών ΤΕΙ, δίνει την ευκαιρία της πρακτικής άσκησης».

Κατόπιν της εγκριτικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, θα σταλεί το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet