Επίσκεψη υπ. Προστασίας του Πολίτη στην ΟΕΔΑ Φυλής για τη φύλαξη του χώρου
Περιφέρεια Αττικής

Επίσκεψη υπ. Προστασίας του Πολίτη στην ΟΕΔΑ Φυλής για τη φύλαξη του χώρου

Τον χώρο της ΟΕΔΑ Φυλής επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Ρένα Δούρου, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, Γιώργο Ζαχαρόπουλο, επικεφαλής αντιπροσωπείας εργαζομένων.

Αντικείμενο της επίσκεψης, η οποία αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυναν διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ στον υπουργό κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο στις 23 Δεκεμβρίου 2015, ήταν η ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει Περιφέρεια και υπουργείο, αναφορικά με την αποτελεσματική φύλαξη του χώρου και την αποτροπή εισόδου σε αυτόν, τρίτων προσώπων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας είναι η πρώτη φορά που υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέπτεται το συγκεκριμένο χώρο.

Σε δηλώσεις της, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων για την ανάδειξη του κρίσιμου θέματος της φύλαξης της ΟΕΔΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο πλαίσιο μίας επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθόλου αυτονόητης. Είμαστε εδώ, διοίκηση και εργαζόμενοι μαζί, για να ενεργοποιήσουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας, του ΕΔΣΝΑ και του υπουργείου, για να επιμείνουμε στη διαφύλαξη της ΟΕΔΑ Φυλής, που δεν αφορά μόνο στην ασφάλεια των εργαζομένων του Συνδέσμου αλλά και στην αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων και, εντέλει, στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας. Οφείλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τον υπουργό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να επιλύσουμε και όχι απλώς να διαπιστώσουμε. Και οφείλω να τους ευχαριστήσω γιατί τούτες τις μέρες, όπως άλλωστε και καθημερινά, κάθε χρόνο, δίνουν μια μάχη ζωής για να είναι οι πόλεις μας καθαρές».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη σημασία της ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας για τα θέματα ασφάλειας του συγκεκριμένου χώρου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς εργασίας των εργαζομένων στην ΟΕΔΑ Φυλής. «Ξεκινάμε μια περίοδο καλύτερης συνεργασίας με την Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Τόσκας.

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γ. Ζαχαρόπουλος, αφού χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση του υπουργού στην πρόσκληση που του απηύθυναν εργαζόμενοι και διοίκηση για να επισκεφθεί την ΟΕΔΑ Φυλής, εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για να περιοριστεί η είσοδος τρίτων προσώπων στον χώρο, προσώπων που έχουν μεν τα δικά τους προβλήματα, όμως κι εμείς πρέπει να κάνουμε χωρίς κίνδυνο της ζωής μας τη δουλειά μας». Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η «ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ θα ανακουφίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων όλης της Αττικής». Τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση και την πρόεδρο του Συνδέσμου για το ενδιαφέρον και την άμεση αντίδρασή τους για το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet