Μείωση εισφορών δήμων στον ΕΔΣΝΑ για τα απορρίμματα ζητεί ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Μείωση εισφορών δήμων στον ΕΔΣΝΑ για τα απορρίμματα ζητεί ο Γ. Σγουρός

Να μειωθούν οι εισφορές των δήμων της Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους ζητεί ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Συγκεκριμένα, καλεί την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να προχωρήσει σε γενναία μείωση των εισφορών που καταβάλλουν οι δήμοι της Αττικής στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σγουρός, και αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «μετά την οικονομική εξυγίανση του φορέα από τα υπέρογκα χρέη του παρελθόντος (το 2012 άγγιζαν τα 70 εκατ. ευρώ), που επήλθε χάρη στη χρηστή οικονομική διαχείριση κατά το διάστημα της θητείας του, ο ΕΔΣΝΑ πλέον είναι πλεονασματικός. Αυτό μαρτυρεί άλλωστε και ο προϋπολογισμός του φορέα που πρόσφατα ψηφίστηκε, σύμφωνα με τον οποίο ο ΕΔΣΝΑ μετέφερε από το 2015 στο 2016 πλεόνασμα ύψους 44 εκατ. ευρώ και οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών μόλις 17 εκατ. ευρώ».

«Το θετικό πρόσημο που καταγράφεται, απόρροια της συστηματικής εξυγιαντικής προσπάθειας της περιόδου 2012-2014 υποχρεώνει», όπως τονίζει ο κ. Σγουρός, «τη διοίκηση του φορέα να μειώσει σημαντικά τις εισφορές που πληρώνουν οι δήμοι που ανέρχονται σήμερα στα 45 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος».

Η μείωση των τελών που καταβάλλουν οι δήμοι στον ΕΔΣΝΑ θα τους επιτρέψει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «να αναπνεύσουν οικονομικά, να αφιερώσουν τους πόρους τους σε κοινωνικές ανάγκες ακόμη και να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ, που σε ορισμένες περιοχές διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά, για τα δεδομένα της εποχής, επίπεδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet