Παρουσίαση των Κέντρων Κοινότητας στην ΠΕΔ Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Παρουσίαση των Κέντρων Κοινότητας στην ΠΕΔ Αττικής

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η ημερίδα – συζήτηση που διοργάνωσε η ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προώθηση από το ττελευταίο της δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας.

Στην ημερίδα – συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, διευθυντές π προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ της Αττικής.

Ειδική ενημέρωση έκανε και η κα Εύη Κάιλα από το γραφείο Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των αιρετών και των στελεχών των ΟΤΑ.

Στην τοποθέτηση της, η κα Φωτίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σχεδιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ και με τη συμβολή και τις συμβουλές πολλών δημάρχων, κυρίως της Αττικής, που μας έχουν προτείνει το τι πρέπει να κάνουμε και φυσικά συνομιλούμε και με την ΠΕΔΑ», ενώ ήταν επικριτική σε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου παρουσιαζόταν έντονη ανισοκατανομή προνοιακών δράσεων. «Μπορεί ένας Δήμος της Μακεδονίας με 17.000 κατοίκους να έχει 5 ΚΗΦΗ; Άρα, κάτι δεν έγινε καλά και εμείς είπαμε να μην το ξανακάνουμε. Και τώρα σχεδιάζουμε τα Κέντρα Κοινότητας για όλη την Ελλάδα, προτείναμε 250 Κέντρα, όσοι δηλαδή είναι οι Δήμοι με πληθυσμό πάνω από 10.000», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, μεταξύ άλλων, η κα Κάιλα τόνισε ότι τα Κέντρα Κοινότητας «είναι one stop shop, είναι δομές συμπληρωματικές και επικουρικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α’ βαθμού, δομές υποδοχής, καταγραφής και διασύνδεσης  πολιτών, δομές συντονισμού δράσεων κοινωνικής ένταξης και δομές παρακολούθησης της πορείας των ωφελούμενων» σημειώνοντας με έμφαση πως «τα Κέντρα Κοινότητας δεν αντικαθιστούν τις  Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, δεν είναι δομές επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων με ίδια  μέσα, δεν είναι δομές ελέγχου υπηρεσιών ΟΤΑ και φορέων και υπηρεσιών».

Ολόκληρη την ημερίδα, τόσο τις τοποθετήσεις, όσο και τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις που δόθηκαν, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι της ΠΕΔΑ στο youtube εδώ:

Βίντεο 1 – https://youtu.be/HjvGtvNUyh8

Βίντεο 2 – https://youtu.be/GfCPpNhAQMI

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet