“Πολυδάπανη έκθεση ιδεών η Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής”
Περιφέρεια Αττικής

“Πολυδάπανη έκθεση ιδεών η Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής”

Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο που έφερε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την Τουριστική Προβολή ζήτησε, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη «Αττική» του Γιάννη Σγουρού.

Όπως επισημάνθηκε, το 5ετές σχέδιο που καταρτίστηκε -με σημαντική μάλιστα καθυστέρηση- αποτελεί μία πολυδαπάνη έκθεση ιδεών με δράσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και κύριο χαρακτηριστικό της τον κατακερματισμό των πόρων  σε μικρού κόστους αναθέσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

  • Αν και έχει προϋπολογισμό ύψους 5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για διαφήμιση στα ηλεκτρονικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (google, youtube, facebook κ.λπ.), ούτε σε Μέσα Ενημέρωσης του Εξωτερικού (π.χ. Travel Channel).
  • Αντιθέτως, οι επιμέρους δράσεις αφορούν δαπάνες κυρίως των 20.000 και 50.000 ευρώ και μάλιστα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Σε απλά λόγια αυτό μεταφράζεται σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης και πρόχειρων διαγωνισμών.
  • Η διαβούλευση που προηγήθηκε του σχεδίου ήταν για τα μάτια του κόσμου. Συμμετείχαν μόλις 27 από τους 66 Δήμους της Αττικής, ενώ δεν συμμετείχαν θεσμικοί φορείς του Τουρισμού, όπως επί παραδείγματι η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής είχε χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από Κοινοτικούς Πόρους (ενώ το υποβληθέν χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας) και αν και παραδόθηκε σε πλήρη εξέλιξη και λειτουργία, ολοκληρώθηκε με τεράστια καθυστέρηση από την σημερινή περιφερειακή Αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet