Αττική και Σικελία σε κοινό μέτωπο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
Περιφέρεια Αττικής

Αττική και Σικελία σε κοινό μέτωπο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Κοινή έκκληση προς την Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες για τη στήριξη των Περιφερειών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών συμφώνησαν να απευθύνουν η Αττική και η Σικελία. “Δύο Περιφέρειες που βιώνουν τα ίδια προβλήματα και αντιμετωπίζουν τις ίδιες εμπειρίες υποδεχόμενες ανθρώπους”, όπως τόνισε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σικελίας, αντιπεριφερειάρχης Μαριέλα Λο Μπέλλο, κατά τη σημερινή συνάντηση στη Ρώμη με την περιφερειάρχη Αττικής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη διαχείριση κρίσιμων πτυχών του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος, όπως είναι το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Παράλληλα, συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και την απορρόφηση των υπαρχόντων πόρων από τις Περιφέρειες, κατά προτεραιότητα.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αφού τόνισε το γεγονός ότι οι δύο Περιφέρειες ξεχωρίζουν λόγω του κοινού χαρακτηριστικού ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του θέματος, παρουσίασε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής. Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη, λόγω του πολυπαραγοντικού χαρακτήρα του φαινομένου, να αναδειχθεί η περιφερειακή διάσταση της κρίσης, καθώς οι Περιφέρειες της Ευρώπης λόγω της οργανικής τους θέσης, “μπορούν και πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής, ολοκληρωμένης προσφυγικής/μεταναστευτικής πολιτικής που δεν θα ακυρώνει τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές και κεκτημένα της Ε.Ε. Μια πολιτική που θα καταστήσει αξιόπιστη την Ε.Ε. απέναντι στους πολίτες και ειδικότερα τους νέους”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet