2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για βρεφονηπιακό σταθμό στο Ηράκλειο Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για βρεφονηπιακό σταθμό στο Ηράκλειο Αττικής

Στέγη προσχολικής αγωγής  σε βρέφη και  παιδιά  του Δήμου Ηρακλείου, που αυτή τη στιγμή μένουν εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ή φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους, θα δοθεί έπειτα από τη ψήφιση, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή νέου παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Πλαπούτα και Κωστή Παλαμά στο 0.Τ. 238Γ».

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια, με συνολικό προϋπολογισμό 2.512.950,00ευρώ.

«Σε μια περιοχή, όπως το Ηράκλειο Αττικής, με τον τοπικό πληθυσμό να αυξάνεται την τελευταία δεκαετία σημαντικά, η ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητου δημοτικού χώρου καθίσταται επιτακτική, καθώς ο αριθμός των παιδιών που μένει εκτός σταθμών είναι μεγάλος.

Την ίδια ώρα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει άλλος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, ενώ το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία σταθμού ενισχύεται τόσο λόγω των χαμηλών τροφείων, όσο και λόγω της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους βρεφονηπιοκόμους του Δήμου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

«Δίνουμε λύση σε ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων του Παλαιού Ηρακλείου και των Ηπειρώτικων. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη πρόβλεψη για ανέγερση σταθμού στην εν λόγω περιοχή χρονολογείται από το 1993. Με την βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, η δημοτική Αρχή κάνει πράξη την επιθυμία των Ηρακλειωτών, καλύπτοντας τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών της πόλης», τόνισε στην παρέμβασή του στο Πε,Συ, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, αλλά και την εισηγήτρια του θέματος, Ηρακλειώτισσα περιφερειακή σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα, οι οποίοι, όπως τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος, «αποδεικνύουν συνεχώς την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνει η νέα δημοτική Αρχή για να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη».

Χάρη στην προετοιμασία της δημοτικής αρχής, η οποία έχει εξασφαλίσει ακόμα και την άδεια ανέγερσης του νέου σταθμού, το έργο μπορεί να προχωρήσει τάχιστα, με στόχο η κατασκευή να εκκινήσει με τη νέα σχολική χρονιά.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός, θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο 238Γ, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Πλαπούτα, Εφέσσου, Κ. Παλαμά και Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.560,50τ.μ.

Ο σταθμός αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (μαζί με το υπόγειο), έχει συνολική επιφάνεια 802,00 τ.μ. και θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet