Αποφάσεις 16ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου (17/05/2016)
Περιφέρεια Αττικής

Αποφάσεις 16ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου (17/05/2016)

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα τις αποφάσεις επί των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Μαΐου 2016 και οι οποίες είναι οι εξής:

1. Επικύρωση Πρακτικών 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 6ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2016. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γαλατσίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 165.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Παρών ήταν και ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος. Το θέμα, εισηγήτρια του οποίου ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, εγκρίθηκε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

3. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και της  «Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου» για τη μελέτη: «Μουσειογραφική Μελέτη των Εκθεσιακών Χώρων – Σχεδιασμός των Χώρων σύμφωνα με τη Μουσειολογική Οργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης», η οποία περιλαμβάνει τρεις διακριτές μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 160.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Στο θέμα τοποθετήθηκε και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Το θέμα, εισηγήτρια του οποίου ήταν η η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

4. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Ιωνίας για το έργο «Κατασκευή πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη και διαμορφώσεις λοιπών κοινόχρηστων χώρων» συνολικού προϋπολογισμού 649.745,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

5. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού για το έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Κ. ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΟΛΗ Δ.Κ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που είχε ως εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα, εγκρίθηκε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για το έργο «Οδοποιία – Διάνοιξη σχεδίου πόλης 28ης Οκτωβρίου και Κρήνης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που είχε ως εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

7. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή Δημοτικού σταδίου Π. Σαλπέας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας». Το θέμα αποσύρθηκε

8.    Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 41/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αυτή διορθώθηκε με την υπ’ αριθμ. 67/2016 όμοια. Το θέμα που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Τασούλη-Γεωργιάδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

9.    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της νέας δραστηριότητας «Αποθήκη LOGISTICS – εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευμάτων χωρίς ψύξη – παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας» της εταιρίας Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕ που θα εγκατασταθεί σε υπάρχον κτίριο που βρίσκεται στο  27ο χλμ ΠΕΟΑΚ του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής  Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Α. Αναγνωστόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  για το έργο “Παιδικές κατασκηνώσεις «Χαρούμενο Ακρογιάλι» ιδιοκτησίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ) στο 71ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαυρίου – Σουνίου στη θέση Πασσά” του Δήμου Λαυρεωτικής. Το θέμα αποσύρθηκε.

11.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  υφιστάμενου Κομβικού Σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND HELLAS A.E.B.E, ο οποίος είναι εγκατεστημένος επί κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στη θέση «πλησίον Μαραθώνα», με κωδική ονομασία θέσης «ΣΧΟΙΝΙΑΣ 2088»  της Δ.Κ. Μαραθώνος, της ομώνυμης Δ.Ε., του Δήμου Μαραθώνος, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Α. Αναγνωστόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

12. Έγκριση σκοπιμότητας ανάληψης πίστωσης ποσού 5.000,00 € για συνδρομή στη διεθνή πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή “Non State Actor Zone for Climate Action” (NAZCA) διά μέσου του προγράμματος «Lima-Paris Action Agenda» και ειδικότερα στην επιμέρους δράση «Compact of States and Regions» – «States & Regions Alliance – The Climate Group», για το έτος 2016. Το θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Α. Αναγνωστόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet