Παιδιά ομάδων της Αθήνας & προσφυγόπουλα αγωνίστηκαν για Ειρήνη & Αλληλεγγύη
Περιφέρεια Αττικής

Παιδιά ομάδων της Αθήνας & προσφυγόπουλα αγωνίστηκαν για Ειρήνη & Αλληλεγγύη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής το Τουρνουά Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή. Η συμμετοχή των παιδιών με τους γονείς τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 26 ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ συμμετείχαν στο Τουρνουά και πάνω από δύο χιλιάδες άτομα (παιδιά, γονείς, πολίτες) πήραν μέρος και παρακολούθησαν το τουρνουά.

Παιδιά από ομάδες της Αθήνας, προσφυγόπουλα από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, αλλά και παλαίμαχοι αθλητές αγωνίστηκαν για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη. Συγκεντρώθηκαν πάνω από τρεις τόνους είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμιόνη Κυπριανίδου επεσήμανε στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων τα εξής: «Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να εξασφαλιστεί υλική βοήθεια και στήριξη στους πρόσφυγες. Είναι η ελάχιστη συνεισφορά στο τεράστιο κύμα προσφύγων που έχουν καταφύγει στην χώρα μας, στους λαούς που ξεκληρίζονται λόγω των πολέμων. Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξοικειωθεί με αυτήν την τραγωδία».

Σε όλες τις ομάδες μοιράστηκαν αναμνηστικά συμμετοχής και στην ομάδα των προσφυγόπουλων από τον Ελαιώνα εμφανίσεις και μπάλες ποδοσφαίρου.

Το τουρνουά  τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ιστορικές μορφές του αθλήματος όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο βαλκανιονίκης στον στίβο Νίκος Ρεγκούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Μ. Χριστάκη, Α. Σαπουνά, Π. Σταυροπούλου, Θ. Αλεξίου, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρήγας Αξελός, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Κώστας Αλεξίου.

Τη διοργάνωση στήριξαν με τη συμμετοχή τους 26 ομάδες με αθλητές παιδιά από 7-13 ετών και πιο συγκεκριμένα:

  • 14 ομάδες μπάσκετ: Άρης Ιλίου, Α.Ε. Καλλιθέας, Α.Ε. Γκράβας, Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών, Αστέρας Εξαρχείων, Αστέρας Πατησίων, Γκύζη Πολυγώνου, Λέων Μοσχάτου, Οιωνός Πατησίων, Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, Νήαρ Ηστ, Αναγέννηση Πετραλώνων, Απόλλων N. Σμύρνης, Α.Ο. Καρέα.
  • 12 ομάδες ποδοσφαίρου: ΑΕΚ, Αμπελόκηποι, Πανιώνιος Καισαριανής, Γκυζιακός, Πέρα Κλουμπ, Γ.Σ. Καισαριανής, Αθηναΐς, Άτλας, Μικρασιατικός, Κορωνίδα Γαλατσίου, Απόλλων N. Σμύρνης και η ομάδα των προσφυγόπουλων από τον  Ελαιώνα.

Επίσης, τη διοργάνωση τίμησαν και αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα παλαίμαχοι από προσφυγικές ομάδες της Περιφέρειας.

Σ΄ αυτό το αθλητικό τουρνουά, κανείς δεν ήταν νικητής ή ηττημένος: Μοναδική νικήτρια η Αλληλεγγύη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet