Ο αντιπεριφερειάρχης Β.Τ. στην 1η διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου
Περιφέρεια Αττικής

Ο αντιπεριφερειάρχης Β.Τ. στην 1η διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου

Στην  1η οργανωμένη πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου συμμετείχε σήμερα το πρωί (Κυριακή 5/6), Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και η Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσός, με την υποστήριξη των Δήμων της περιοχής.

Στη διαδρομή  υπήρξαν ενημερώσεις, καθώς και οργανωμένες εκδηλώσεις για το περιβάλλον.

H πεζοπορία ξεκίνησε στις 9:30, και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, μετά από περίπου 11 χιλιόμετρα πεζοπορίας.

Ο κ. Γ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέτος, τον Ιούνιο του 2016, ήταν ξεχωριστή εδώ στα Βόρεια Προάστια, καθώς είχαμε την πρώτη πεζοπορική διάσχιση της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου. Θέλω να συγχαρώ τόσο τον Βριλησσό, όσο και τον σύλλογο της Ρεματιάς, αλλά και τους ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους, γι’ αυτήν την κατάβαση από τη σπηλιά του Νταβέλη, μέχρι τη Λ. Κηφισίας.

Ξεκινήσαμε το πρωί, διασχίζοντας 11,5 χλμ. αρχικά με 250 άτομα, φτάνοντας μέχρι και τα 400 στην πορεία.

Πιστεύω ότι η επαφή με τη φύση, με έναν τέτοιο τρόπο, είναι ό,τι καλύτερο, όμως δεν μένουμε μόνο στον ακτιβισμό. Αυτήν την εβδομάδα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Υδάτων και με τους Δήμους της περιοχής, οργανώνουμε ερευνητικό πρόγραμμα, με στόχο να κρατάμε τα νερά ψηλά, στη λογική της αντιπλημμυρικής προστασίας, με υδατοδεξαμενές, ώστε να μπορούμε να ποτίζουμε την Πεντέλη κατά τους θερινούς μήνες και να κάνουμε γενικότερα μια παρέμβαση στο Πεντελικό όρος, πολύ σημαντική για τις επόμενες γενιές».   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet