3.000 αθλητές & 5.000 θεατές «ταξίδεψαν» από… την Αθήνα στο Ρίο
Περιφέρεια Αττικής

3.000 αθλητές & 5.000 θεατές «ταξίδεψαν» από… την Αθήνα στο Ρίο

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση «Από την Αθήνα στο Ρίο», την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στο κλειστό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα, στο πλαίσιο του 26ου φεστιβάλ Γυμναστικής «Γυμναστράδα», του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, πάνω από 3 χιλιάδων αθλητών και ακόμα περισσότερων θεατών.

Παρόντες, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος και η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της επιτροπής πολιτισμού, Καλλιόπη Βέτα.

Στο πλαίσιο της φετινής ολυμπιακής χρονιάς, οι ολυμπιονίκες, Χαρά Καρυάμη, που παρουσίασε το  πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής για να «Πάμε Ψηλά, από την Αθήνα ως το Ρίο», και ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, που διοργάνωσε επίδειξη παραολυμπιακών αγωνισμάτων, μετέφεραν μικρούς και μεγάλους παρευρισκόμενους πιο κοντά στο πνεύμα του ολυμπισμού.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σαολίν Γου Κουνγκ παρουσίασε το σόου πολεμικών τεχνών «Ο Θρύλος των Σαολίν», event το οποίο παρακολούθησε αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τη σύζυγο του Κινέζου πρέσβη, Νινγκ Γι.

Τις δύο πρώτες μέρες διεξαγωγής του, το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Αττικής «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη». Νικητές, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συναγωνίστηκαν, όλων των ηλικιών, και όλων των τμημάτων. Κερδισμένοι και οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπληκτικό θέαμα και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης.

Πρώτη φορά φέτος, θεσπίστηκε και απονεμήθηκε βραβείο fair play, προκειμένου να τιμηθεί η άμιλλα. Το βραβείο απέσπασε η ομάδα του ΓΑΣ Αιγίου, την απονομή του οποίου έκανε η διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, Ιλεάνα Κλοκώνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet