Άχαρος ο ρόλος του Κ. Νικολιδάκη, αλλά… βλέπει προς την επόμενη μέρα
Πρόσωπα

Άχαρος ο ρόλος του Κ. Νικολιδάκη, αλλά… βλέπει προς την επόμενη μέρα

Άχαρο ρόλο καλείται να εκπληρώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος – Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και αναπληρωτής δημάρχου, Κωνσταντίνος Νικολιδάκης.

Καλούμενος αρκετές φορές να αναπληρώσει τον απουσιάζοντα Τάσο Μαυρίδη, ο αντιδήμαρχος παίρνει πάνω του όλο το βάρος της γραμμής της διοίκησης και -όπως είναι φυσικό- δέχεται και τα περισσότερα «πυρά» από πλευράς της μειοψηφίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, στη συζήτηση για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας, ο κ. Νικολιδάκης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κάποια φράση του χωρίς να διακοπεί είτε από συναδέλφους του, δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, είτε από εργαζόμενους.

Ο ρόλος του γίνεται ακόμη δυσκολότερος καθώς υποχρεώνεται να κρατά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνοχή και «ευταξία» τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, κάποιοι εκ των οποίων -είναι εμφανές ότι- έχουν αρχίσει να «στριφογυρίζουν» νευρικά πάνω στις… καρέκλες της πλειοψηφίας.

Πώς ανταποκρίνεται σε αυτόν τον σύνθετο ρόλο ο κ. Νικολιδάκης; Προς το παρόν, με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, εμφανίζεται υπέρμαχος των διαδικασιών και του θεσμικού πλαισίου -σε βαθμό που εκνευρίζει τους συναδέλφους του της μειοψηφίας, οι οποίοι του χρεώνουν τυπολατρία- και γενικώς, δείχνει να έχει τον έλεγχο του «παιχνιδιού». Μάλιστα, κάποιοι έχουν αρχίσει να «σιγοψιθυρίζουν» ότι ο αντιδήμαρχος «κτίζει» μεθοδικά το δικό του ηγετικό προφίλ, «βλέποντας» προς την επόμενη μέρα…

Μια επόμενη μέρα που παραμένει εξαιρετικά ασαφής σε έναν Δήμο όπου -με σχεδόν δεδομένη την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές- αναμένονται αρκετές ανακατατάξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, τόσο μέσω της εμφάνισης νέων παρατάξεων, όσο και μέσω των μετακινήσεων δημοτικών συμβούλων, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται έντονα σε ό,τι αφορά στην πλειοψηφούσα παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet