Έφη Νιχωρίτη: Μονόπρακτο απέναντι σε κάθε λογής… ιούς
Πολιτισμός

Έφη Νιχωρίτη: Μονόπρακτο απέναντι σε κάθε λογής… ιούς

Είναι από τις στιγμές που η δημοσιογραφία κάνει στην άκρη, για να περάσει η ζωή. Αφτιασίδωτη και για τούτο τόσο αληθινή.

Θα ήταν κοινότοπο να γράψουμε ότι ο Πολιτισμός επλήγη σκληρά από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί μήνες τώρα. Θα ήταν άνευ νοήματος να σημειώσουμε ότι οι άνθρωποι της Τέχνης σηκώνουν τον δικό τους Σταυρό στην υγειονομική κρίση που περνάμε.

Ωστόσο, ευτυχώς, υπάρχουν αυτοί που δεν αρκούνται στο να περπατήσουν στον «Γολγοθά» τους. Ίσως επειδή γνωρίζουν ότι για εμάς εδώ κάτω δεν υπάρχει Ανάσταση, τολμούν ακόμη να αντιστέκονται. Να ψάχνουν, να αναρωτιούνται «πού πήγαν οι άνθρωποι;», να μοιράζονται τον φόβο τους και, στο τέλος, ν’ ανοίγουν την πόρτα και να πηγαίνουν να ενωθούν μαζί του…

Έφη Νιχωρίτη. Σπίτι της το Θέατρο «Διθύραμβος», στο Μαρούσι, κλειστό, έρημο, μήνες τώρα. Όχι, όμως, και η ψυχή της. Αυτή ακόμη αντιστέκεται…

Κλέβουμε τις αναρτήσεις της…

Κυριακή των Βαΐων. Μέρα που, παραδοσιακά, τα θέατρα ολοκληρώνουν τη χειμερινή σεζόν. Εδώ κι ένα χρόνο όμως, τα θέατρα σιωπούν. Όπως και κάθε άλλη καλλιτεχνική δημιουργία. Εμείς, οι καλλιτέχνες, έχουμε πληγεί και πληγωθεί ανεπανόρθωτα.

Στο παρακάτω βίντεο μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις και αισθήματα, μέσα από την αντικοινωνική, σκληρή και αποκαρδιωτική εικόνα ενός άδειου θεάτρου.

Ευχαριστώ από καρδιάς την αγαπημένη Δήμητρα Μαστορίδου για το όμορφο κείμενο και την αγαπημένη Αθανασία Ζήση, για την καλοσυνάτη ματιά της, μέσα από τον φακό τής κάμερας.

EXIT λοιπόν, με την ευχή μιας Ανάστασης…

Ένα βίντεο 12 λεπτών και 26 δευτερολέπτων. Κάτι λιγότερο από τον χρόνο που θα χρειαστώ να παραμείνω στο εμβολιαστικό κέντρο, σε λίγα 24ωρα, για να διαπιστώσουν οι ειδήμονες ότι μάλλον ξέφυγα τον κίνδυνο των όποιων επιπλοκών.

Αξίζει να το παρακολουθήσουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Ξύπνα μικρό μου κι άκουσε, κάποιο μινόρε της αυγής,

για σένανε, είναι γραμμένο, από το κλάμα κάποιας ψυχής».

Αναρωτιέται η Έφη πού πήγαν οι άνθρωποι. Πουθενά. Εδώ είμαστε, με τον ίδιο φόβο, με τις ίδιες αγωνίες, με τις ίδιες ανάγκες.

Με την άδεια της, το «Ε», με το που θα δοθεί το σύνθημα ότι ανοίγουμε τα θέατρα, ότι ανοίγουμε στον Πολιτισμό, θα είναι εκεί. Για να καταγράψει ένα στιγμιότυπο από τα πολλά που έχει προσφέρει στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και όχι μόνο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet