Αντώνης Μήλας και Ευάγγελος Αυλήτης δεν… συναντώνται πουθενά
Πρόσωπα

Αντώνης Μήλας και Ευάγγελος Αυλήτης δεν… συναντώνται πουθενά

Σε παράλληλα πολιτικά σύμπαντα κινούνται ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αντώνης Μήλας και ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Αγοράς του Δήμου Κηφισιάς, Ευάγγελος Αυλήτης. Κάτι που αποτυπώθηκε με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο στη συζήτηση που προέκυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ποιότητα του παρεχόμενου έργου από πλευράς των εργαζομένων του Δήμου (Έντονες… τριβές στις σχέσεις εργαζομένων και Δήμου Κηφισιάς).

Ο κ. Μήλας, μεταξύ άλλων, είπε στον κ. Αυλήτη ότι γι’ αυτόν καλοί εργαζόμενοι είναι «όσοι δουλεύουν με σκυφτό το κεφάλι, χωρίς να πληρώνονται», ενώ τον κατηγόρησε ότι με τα διάφορα προγράμματα που φέρνει στον Δήμο «ψαρεύει φθηνό εργατικό δυναμικό από το προλεταριάτο προς όφελος των επιχειρήσεων». Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή του λόγου του, έκανε ένα «σαρδάμ» που, ωστόσο, ήταν πολιτικώς ορθό από την πλευρά του, αναφέροντας τον κ. Αυλήτη ως αντιδήμαρχο Ανταγωνιστικότητας!

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος ήταν «λάβρος» κατά των συνδικαλιστών και στον Δήμο Κηφισιάς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ουρά του ΠΑΜΕ» και προσθέτοντας ότι δεν εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων, αλλά ένα μικρό τμήμα τους. Επίσης, αναρωτήθηκε πώς γίνεται ο κ. Μήλας να στρέφεται εναντίον της επιχειρηματικότητας γενικά όταν είναι και ο ίδιος επιχειρηματίας, ενώ ζήτησε να μπει τέλος στη «μικροπολιτική» και στα «τρυκάκια».

Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική εκκίνηση των δύο ανδρών είναι σαφώς εκ διαμέτρου αντίθετη, καθώς ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζει έναν χώρο με γνωστή και ξεκάθαρη θέση για το «επιχειρείν», ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Αυλήτης δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει ενεργά την ιδιωτική πρωτοβουλία ως μοχλό ανάπτυξης και για τα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, με δεδομένο ότι ο αντιδήμαρχος δεν αφήνει εύκολα «να πέσει κουβέντα κάτω», ούτε «νερώνει το κρασί του» σε θέματα του αντικειμένου του, γεγονός που έχει αποδείξει ακόμη και όταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ασφυκτικά γεμάτη και τα όσα υποστηρίζει δεν είναι και τόσο δημοφιλή…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet